Trivandrum

Trivandrum

Trivandrum is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Kerala . Trivandrum werd oorspronkelijk Thiruvananthapuram genoemd, maar de Europese kolonisten hebben dit verkort naar Trivandrum. Sinds 1991 is Thiruvananthapuram weer de officiële naam, maar in de praktijk wordt vooral Trivandrum gebruikt.

De stad had bij een volkstelling in 2001 al 745.000 inwoners, maar men verwacht dat dit aantal net als in veel andere Indiase steden erg gestegen is. Er wonen in Trivandrum voornamelijk hindoes, maar er is ook een christelijke en een moslim gemeenschap. De stad is een in India ongekende combinatie van groen en moderniteit en werd door Ghandi ook wel de 'Evergreen city of India' genoemd.

Doordat Trivandrum de enige grote stad is in het zuiden van India, is de stad al eeuwen een belangrijke stad op zowel militair als handelsgebied.


Toeristische attracties

Kovalam is een van de grootste attracties om de stad te bezoeken. Kovalam Beach met haar mooie vuurtoren wordt als een van de mooiste stranden van India gezien. Voor de strandliefhebber op bezoek in India een absolute must. Het strand ligt ongeveer 16 km ten zuiden van Trivandrum.

De koloniale gebouwen in de stad zijn ook een lust voor het oog. Veel van deze gebouwen in Europese koloniale stijl zijn overheidsgebouwen of fungeren als universiteit.

De Sri Padmanabhaswamy Tempel is een 260 jaar oude hindoe tempel en één van de hoogtepunten van Trivandrum. De binnenkant van de tempel is alleen voor hindoes toegankelijk, maar het pad om de tempel is ook zeker de moeite waard.

De dierentuin van Trivandrum wordt als één van de mooiste, zo niet de mooiste van India. De dierentuin is een mogelijkheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Eten en drinken

Er zijn in de stad genoeg restaurantjes te vinden met voornamelijk Indiaas eten. Voor ontbijt is het koffiehuis in de vorm van een minaret vlakbij het centrale treinstation aan te raden. Naast dat het leuk oogt krijgt u hier voor weinig geld een aardig ontbijt. Het kan hier dan ook erg druk zijn door de vele locals.

Barretjes zijn schaars en hiervoor kunt u het best richting Kovalam gaan.

Overnachten

Door de, voor Indiase begrippen, vele toeristen die Trivandrum bezoeken is het aanbod van hotels en gasthuizen groot. U zult dan ook geen probleem hebben iets te vinden.

Transport

Trivandrum is in het bezit van het enige internationale vliegveld van Kerala. Vanaf Trivandrum international airport kunt u vliegen naar meerdere bestemmingen in Azië en Europa. Maar het vliegveld wordt vooral gebruikt als tussenstop naar Sri Lanka of de Malediven.

Naast een Internationaal vliegveld bezit Trivandrum ook maar liefst vijf treinstations. Van het centrale treinstation van Trivandrum gaan rechtstreekse treinen naar elke belangrijke stad in India. Het is dan ook het drukste station van Kerala.

Voor bestemmingen binnen Kerala kunt u naast de trein ook de bus nemen. Het busstation bevindt zich tegenover het centrale treinstation.

Binnen de stad zult u geen problemen hebben met het vinden van een rickshaw of taxi. Let hierbij op dat de meter wordt aangezet zodat u niet voor een dure verassing komt te staan.



Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden