Wat zijn de Gardens by the Bay in Singapore

Inleiding

In Singapore zijn erg veel leuke bezienswaardigheden. Voor echte reizigers is Singapore dan ook een bestemming waar je geweest moet zijn. Een van de bekendste bezienswaardigheden en attracties in deze kleine stadsstaat zijn de Gardens by the Bay. Dit erg grote park met vele attracties staat bekend om zijn Super Trees, grote stalen bomen. Maar ook de Flower Dome en het Cloud Forest zijn bekende attracties. In dit artikel gaan we in op deze drie bezienswaardigheden bij de Gardens by the Bay. Wat is daar eigenlijk allemaal te beleven? 

Flower Dome

Bij de Gardens by the Bay staan twee grote koepels, in een van deze koepels, de Flower Dome, bevindt zich een gigantische indoor tuin met duizenden bloemen uit allerlei landen en van allerlei continenten. Van cactussen tot orchideeën, bijna alle denkbare bloemen en planten zijn er te vinden. Ook wordt er om de zoveel tijd een tentoonstelling gehouden met bloemen uit een bepaald land, zoals Nederland of Frankrijk. Een andere mooie en bijzondere bezienswaardigheid in deze enorme koepel is een 1000 jaar oude olijvenboom.

Wanneer je een bezoek aan de Flower Dome combineert met een bezoekje aan het Cloud Forest, kost de entree 28 Singaporese dollars. Wanneer je enkel de Flower Dome wilt bezoeken, kost de entree 12 Singaporese dollars.  

Cloud Forest

De andere van de twee koepels is het Cloud Forest. Dit is ook een indoor natuurgebied, maar deze keer bevindt zich, naast alle bloemen en planten die er te zien zijn, een gigantische waterval in de koepel. Met de lift kun je helemaal naar het topje van de waterval, bij de Secret Garden, om vervolgens via een loopbrug langzaam naar beneden te lopen. Ergens op je tocht naar beneden kom je een ‘grot’ tegen waar je naar kalksteen kunt kijken. Aan het eind van de tocht kom je bij een tweede Secret Garden, waar het erg koud is. Ook hier zijn nog planten te bewonderen. Op je tocht naar beneden wordt er bovendien op een speelse manier aandacht gevraagd voor de opwarming van de aarde.

Wanneer je een bezoek aan het Cloud Forest combineert met een bezoekje aan de Flower Dome, kost de entree 28 Singaporese dollars. Wanneer je enkel het Cloud Forest wilt bezoeken, kost de entree 12 Singaporese dollars.

Super Trees

De grote stalen bomen zijn toch wel de bekendste attractie in Gardens by the Bay. De bomen zijn 25 tot 50 meter hoog. Overdag kun je ze aanschouwen en beklimmen, want in een van de bomen bevindt zich zelfs een restaurant! Ook bij deze Super Trees mogen de bloemen en de natuur niet ontbreken, want ieder van de bomen is beplant met behoorlijk wat soorten flora. Als je overdag nog niet genoeg van de bomen kon krijgen, kun je ’s avonds terug komen voor een speciale licht- en muziekshow die iedere avond plaatsvindt rond negen uur. Bij deze mooie lichtshow kleuren de bomen op, terwijl er op de achtergrond vrolijke muziek speelt. Een ware lust voor het oog. 

Conclusie

Een bekende bezienswaardigheid in Singapore zijn de Gardens by the Bay. Dit is een groot park waarin zich allerlei attracties bevinden. De drie bekendste attracties zijn Flower Dome, Cloud Forest en de Super Trees. Flower Dome is een groot indoor bloemenparadijs. In het Cloud Forest kun je een waterval beklimmen en genieten van de natuur. En de Super Trees zijn grote stalen bomen, waar je een bezoekje kunt brengen aan het restaurant of ’s avonds kunt genieten van een spectaculaire licht- en muziekshow.