Wat is Bali

Inleiding

Bali is een van de bekendste eilanden van Indonesie. Het kleine eiland, met als hoofdstad denpasar is trekt jaarlijks vele toeristen. Dat is ook wel logisch als je bedenkt dat alles wat je zoekt, in Bali te vinden is. Het eiland heeft een veel cultuur en een rijke natuur. De bewoners zijn gastvrij en altijd vriendelijk, en ze zijn helemaal ingespeeld op toeristen. Maar ook in het binnenland zijn toerist-vrije gebieden te vinden waar je in rust doorheen kan trekken en waar je het 'echte' Bali mee kan maken.

Stappen

benoemenswaardige steden in Bali:

 Denpasar: Deze hoofdstad bruist zowel 's nachts als overdags van leven. Overal rijden scooters rond en een rustige plek zul je er niet vinden. Maar je zult je er zeker niet gauw vervelen.

Kuta: Deze kuststad is vooral populair bij surfers. Door de golven die zowel voor beginners als gevorderden te surfen zijn, is het er altijd druk op het strand. Er zijn surfscholen in overvloed, en je kan bij de local beachboys surfplanken huren. Ook voor uitgaan is deze stad een echte must-go. De vele clubs zijn tot laat in de nacht open en de drankjes zijn er goedkoop.

Uluwatu: Hier kan je naar de traditionele balinese dansen kijken onder het genot van een drankje en met de ondergaande zon op de achtergrond.

Tulamben: De mooiste duikplek in de opgeving. Een gezonken schip uit de WOII is een favoriete spot op naartoe te duiken.

Tips

  • Tip1 maak een tocht met een prive chauffeur over het eiland. Kost bijna niets, en je komt op plaatsen waar de meeste toeristen nooit zijn geweest.
  • Tip2

Links

  • Link1
  • Link2

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden