Tips voor stedentrip Antwerpen

Inleiding

Van historische gebouwen tot hippe nachtclubs; Antwerpen heeft het allemaal! En dat allemaal op slechts een tiental kilometer van de Nederlandse grens. De perfecte locatie voor een stedentrip dus! Maar wat kan je allemaal in Antwerpen doen? Wat zijn de bezienswaardigheden van Antwerpen? Dat is allemaal in dit artikel te lezen!

Winkelen

De Meir is wel de bekendste en tevens een van de grootste winkelstraten van Antwerpen. De bekende ketens als de Zara, Esprit en H&M zijn hier gevestigd. Hier bevindt zich ook de Stadsfeestzaal.

Een andere leuke winkelstraat is de Kammenstraat waar wat minder bekende boetiekjes te vinden zijn. De grote modeontwerpers van Antwerpen vestigen zich in de Nationalestraat. Onder andere Dries van Noten heeft hier een winkel. Dure boetiekjes en grote namen als Gucci en Louis Vuitton hebben zich gevestigd op de Huidevettersstraat.

De stadsfeestzaal

Stadsfeestzaal

Hier vindt men nog meer winkels als Urban Outfitters en de Men at Work. Voor wie even uit wil rusten kan dat doen bij de champagnebar in de Stadsfeestzaal.

Adres: Meir 78

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10 tot 7

Markten

Er zijn veel markten in Antwerpen. Van de maandelijkse Kerstmarkt tot de wekelijkse markt van Lambermontmarte. Op de markt van Lambermontmarte stellen kunstenaars hun werken ten toon. Voor wie de laatste zondag van mei t/m september in Antwerpen is moet zeker hier een bezoekje aan brengen. Antwerpen kent ook veel wekelijkse markten. De bekendste wekelijkse markt van Antwerpen is de markt op het Sint-Jansplein. Maar de bekendste markt is toch wel de Antwerpse vogelenmarkt.

Vogelenmarkt

Op de vogelenmarkt werd van oorsprong pluimvee verkocht. Dezer dagen is de markt uitgebreid met kleding, voedsel en nog veel meer.

Adres: Oudevaartplaats, Theaterplein, Arsenaalplein, Graanmarkt, Blauwtorenplein en de Tabakvest

Openingstijden: elke zondag van 8 tot 1

Musea

Antwerpen is veel musea rijk. In het modemuseum vindt men stukken van hedendaagse ontwerpers tot stukken die dateren uit de 16e eeuw. Ook een bezoekje waard is het frietkotmuseum in Antwerpen. Voor wie veel musea wilt bezoeken is de museumkaart van Antwerpen misschien een idee. Met deze kaart kan men voordelig de musea bezoeken die Antwerpen rijk is. Hieronder nog enkele musea uitgelicht:

Diamantenmuseum

Antwerpen is de stad van de diamenten. Alles wat je altijd wilde weten over diamanten is te vinden in dit museum.

Adres:Koningin Astridplein 19-23

Openingstijden: Elke dag, behalve op woensdag, van 10 tot half 6

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Hier vindt men een overzicht van Belgische kunstwerken van de 14e tot de 20ste eeuw.

Adres: Plaatssnijdersstraat 2

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 5 en zondag tot 6 uur.

Voor de kinderen

Voor kinderen is in Antwerpen veel te beleven. Populair is de rondvaart op de Schelde in combinatie met onbeperkt pannenkoeken eten. De Pannenkoekenboot van Jan Plezier vaart tijdens een rondvaart van 1 uur langs de skyline van Antwerpen. Kinderen en volwassenen kunnen ondertussen onbeperkt pannenkoeken eten. Twee attracties waar Antwerpen bekend om staat zijn de dierentuin en het aquarium:

Antwerpse Zoo

De dierentuin van Antwerpen wordt gezien als een van de mooiste dierentuinen ter wereld. Je bent zo een halve dag zoet in deze dierentuin met maar liefst 5000 dieren.

Adres: Koningin Astridplein 26

Openingstijden: Alle dagen van 10 tot kwart voor 5 (in hoogseizoen ruimere openingstijden)

Aquarium

Het aquarium Aquatopia is uitgegroeid tot een van de bekendere attractie van Antwerpen. Hier vindt men de meest bijzondere en uiteenlopende onderwaterdieren van haaien tot aan kleine exotische visjes. Voor de kids zijn er veel educatieve spellen en een speelhoek. Er is ook een theater en een cafetaria aanwezig.

Adres: Koningin Astridplein 7

Openingstijden: alle dagen van 10 tot 6

Meer weten?


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden