Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Helsinki, Finland

Stedentrip Helsinki

Helsinki is de hoofdstad van Finland en telt meer dan een half miljoen inwoners. Helsinki ligt aan de Finse kust en rondom Helsinki liggen veel kleine eilandjes. Vanwege de vele groene parken, mooie gebouwen, cafés, parkjes en levendige sfeer is Helsinki een zeer geschikte stad voor een geslaagde stedentrip!

Bezienswaardigheden in Helsinki

  • Senaatsplein. Dit plein is gelegen achter het bekende Marktplein van Helsinki en is aan het water gelegen. Je vindt er 4 kenmerkende gebouwen: Witte Domkerk, Senaatsgebouw, Nationale Bibliotheek en Universiteit van Helsinki. Deze gebouwen werden allemaal ontworpen door architect Carl Ludwig Engel nadat het Senaatsplein was verwoest door een brand.
  • Sea life Helsinki. Het dierenrijk in de wereldzeeën staat centraal in dit amusementscentrum. Via een glazen tunnel loop je rond in een groot aquarium en je ziet allerlei zeedieren, waaronder haaien, krabben en kleurige vissen. Het doel ervan is om de bezoekers bewust te maken van de milieuvervuiling en er worden hierover veel exposities georganiseerd.
  • Suomenlinna. Dit is één van de eilanden van Helsinki en heeft een zeefort dat uit 1748 stamt. Dit fort beschermde Helsinki tegen de Russen. Op dit eiland vinden in de zomer vaak muziekfestivals plaats.
  • Uspenski kathedraal. Deze orthodoxe kathedraal werd in 1868 gebouwd en is de grootste orthodoxe kerk van West-Europa. Aan de gouden koepels en rode muren is direct te zien dat het een Russisch ontwerp is geweest. De Uspenski kathedraal is één van de meest opvallende symbolen van de Russische invloed op de geschiedenis van Finland.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden