Vakantie in de streek Bretagne in Frankrijk

Bretagne voor een kindvriendelijke vakantie

Zee, strand, historie en een bijzonder eigen karakter Bretagne is een bijzondere en zeer eigengereide Franse regio. Je zou Bretagne kunnen zien als een schiereiland, een stuk land dat op een zijde na compleet omgeven wordt door zee. De zee, de lange stranden, de vele plekken waarop je in contact kunt komen met oude beschavingen, de typische Bretonse cultuur en de vele mogelijkheden tot kamperen en verblijven in huisjes of vakantieparken in Bretagne, maken de streek een perfecte vakantiebestemming voor gezinnen, paren of avonturiers. Bretagne was vroeger een onafhankelijk gebied en dit merk je tot op de dag van vandaag. Bretonnen zijn sterke en onafhankelijke mensen, die door sommigen als ‘star’ of ‘chagrijnig’ worden gezien. Vaak zijn het echter warme mensen die met de zee en de natuur zijn opgegroeid. Ze hebben daarom prachtige verhalen en vaak bewogen levens. Het zijn mensen die dingen hebben meegemaakt en hier, na een calvados of 2, graag en schitterend over kunnen verhalen.

Vakantieparken in Bretagne

Er zijn veel vakantieparken in Bretagne, in alle soorten en maten. Ze liggen verspreid over de hele kaart van Bretagne, dus voor de mensen die dichtbij de stad willen zitten zijn er mogelijkheden, maar ook voor hen die op zoek zijn naar rust en eenvoud. Op een vakantiepark kun je huisjes huren, die wederom in elke prijsklasse en van zeer luxe tot zeer eenvoudig beschikbaar zijn. Het motto ‘voor ieder wat wils’ gaat hier zeker op. Een van de mooiste vakantiebestemmingen binnen Bretagne is een vakantiepark dat dichtbij de zee en het strand gelegen is. Bretagne kent schitterende, kilometers lange stranden met zand of keien. Met name het laatste is een voor ons onbekende ervaring, die zeker voor kinderen vele nieuwe mogelijkheden voor spel en plezier biedt.

Campings in het Franse Bretagne

Ideaal met kinderen is een camping in Bretagne. De vrijheid die kamperen je biedt is een heerlijke ervaring voor iedereen. Door de vele andere kinderen op de meeste campings zijn er voldoende speelmogelijkheden voor hen beschikbaar. Geen verveelde kinderen naast je tent dus! Campings in Bretagne worden vaak bestierd door een echtpaar dat, wanneer je je open opstelt en geïnteresseerd bent in hun cultuur, je graag een introductie zal willen geven in de culinaire of historische kenmerken van hun streek. Een diner met het echtpaar dat de camping bestiert is een zeer gezellige en bijzondere ervaring. Wees er zeker van dan enkele streek specialiteiten te mogen proberen!

Attracties van Bretagne

In Bretagne zijn nog talrijke overblijfselen van de bekende Keltische cultuur te vinden. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de hunebeden in de uitgestrekte velden rondom Carnac en de Morbihan. Mooie steden om te bezoeken in Bretagne zijn onder andere Brest, het hierboven genoemde Carnac, Quimper, Rennes en Saint-Malo. Dit laatste plaatsje is een prachtige historische plek waar het verleden nog tot leven komt. De stadsmuur omzoomt de intra-muros, wat een stadswijk is vol met mooie bezienswaardigheden. De kathedraal van Saint-Vincent is een absolute aanrader en de vele musea en kleine winkeltjes zijn leuk om te bezoeken. Een wandeling op de verstrekte muur (1,8 kilometer) is eveneens een bijzondere belevenis.