Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Riga, Letland

Stedentrip Riga

Riga is de hoofdstad, en tevens grootste stad, van Letland. In Riga zijn duidelijk zowel Oost- als West-Europese invloeden te zien en dit maakt de stad bijzonder interessant voor een stedentrip. Tijdens de middeleeuwen was Riga een zeer welvarende stad en werd zelfs het 'Parijs van het Oosten' genoemd. Tegenwoordig is de stad dan misschien niet bijzonder welvarend, maar zeker de moeite waard. De sporen van het communisme zijn duidelijk terug te zien en worden afgewisseld met oudere, maar ook zeer recent gebouwde gebouwen. Deze bruisende en verrassende stad is nog niet heel bekend onder de toeristen en dit maakt Riga ook nog eens een zeer betaalbare stad!

De leukste bezienswaardigheden in Riga

  • Drie Broeders. Dit zijn de oudste drie stenen huizen in de stad Riga en doen denken aan de Drie Zusters in Tallinn, Estland. Het oudste huis stamt uit de 15e eeuw en de andere twee dateren uit de 17e en 18e eeuw. In huis nr. 19 vind je een architectuurmuseum.
  • Motormuseum. Het Motormuseum in Riga herbergt meer dan 100 zeldzame motoren en auto's, waaronder een heuse motorkoets van Daimler uit het jaar 1886. Je vindt er vele wagens van voormalige sovjetleiders die worden bestuurd door grote levensechte poppen die de voormalige sovjetleiders moeten voorstellen. Je vindt er o.a. een levensechte Stalin en Brezjnev.
  • Centrale Markt. De centrale markt van Riga is de grootste markt van de Baltische staten. Sinds 1930 fungeert de plaats al als markt en er zijn veel kraampjes voor allerlei artikelen bij deze levendige markt te vinden.
  • Petruskerk. Deze bakstenen kerk is de hoogste kerk van de stad Riga en is een echte blikvanger. De toren (123,5 m) overheerst en was tijdens de Middeleeuwen de meest belangrijke kerk van Riga. Het oudste gedeelte van de kerk dateert uit 1409 en wordt gekenmerkt door gotische invloeden. Tegenwoordig dient de kerk als museum en met een lift kun je snel naar boven gaan. Eenmaal boven aangekomen, kun je genieten van het verbluffende uitzicht over de oude stad.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden