5 tips voor een geweldig verblijf in Buenos Aires

Inleiding

Ga jij binnenkort naar Buenos Aires in Argentinië? Ga niet weg zonder deze tips! Buenos Aires is een metropool met maar liefst 13 miljoen inwoners. Het stikt er van de kwalitatief goede en gezellige restaurants en bars. Daarnaast is er genoeg te zien op het gebied van architectuur, kunst,cultuur en sport. Je vind er invloeden van allerlei landen van over de hele wereld. Dit komt omdat de stad in het begin van de 20e eeuw een bekende bestemming was voor immigranten van over de hele wereld. Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk is om te weten wat voor leuke dingen er allemaal te doen en te zien zijn in deze stad, en wat je wel en niet moet doen in Buenos Aires. Daarom geef ik je 5 tips die je verblijf in de hoofdstad makkelijker en leuker zullen maken.

De tips

Tip 1.

Neem als toerist liever geen taxi die je aan de straat aanhoud. Je weet niet van welk bedrijf ze zijn, en met wie je te maken hebt. Het komt voor dat taxi’s je naar een afgelegen plek meenemen en je daar beroven. Daarom kan je het beste als je een taxi wilt nemen vragen naar een ”remis”. Dit kan je als beste van te voren bij je hotel vragen, met het telefoonnummer van het kantoor erbij. Het verschil tussen een “remis” en een taxi is dat de “remis” een chauffeur is die in zijn eigen auto rijdt, en geregistreerd staat bij een kantoor. De Argentijnen zelf maken vanwege veiligheidsredenen ook veel gebruik van de “remis”.

Tip 2.

Voornamelijk het eten is in Argentinië zeer goedkoop. Het is dan ook zeer aan te raden om uit eten te gaan in Buenos Aires. Om een indicatie te geven: je kan in je eentje een zeer goed en uitgebreid diner hebben voor 50 Argentijnse Peso. Dat is omgerekend naar Euro’s ongeveer 10 Euro. De drank is daarbij inbegrepen. Aanrader voor alle niet-vegetariërs is het vlees. Argentinië staat bekend om zijn vlees, en als Nederlander zal je genieten van de goede kwaliteit van het vlees. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan vlees. Het zal niet zo zijn dat veel vleessoorten je niet bekend zullen voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook heerlijke karbonades en schnitzels in Argentinië. Het is aan te raden om pas rond 9 uur te gaan eten, aangezien de vele restaurants dan veel drukker en gezelliger zijn. Houd u meer van rust, dan is het aan te raden om voor 9 uur langs te gaan.

Tip 3.

Ga er ‘s avonds op uit en laat je overweldigen door de vele uitgaansmogelijkheden die Buenos Aires je bied. Er is een goed nachtleven in Buenos Aires. De Argentijnen gaan over het algemeen laat stappen ( meestal rond 2 a 3 uur pas). De entreeprijzen liggen vrij hoog maar zijn voor Europeanen vrij normaal. Vrijwel iedere avond in de week zitten de clubs en bars vol, en gezellig is het vrijwel altijd. De muzieksoorten in de clubs zijn zeer uiteenlopend. Je hebt tangobars, waar live optredens te zien zijn, maar waar je ook zelf met de voeten van de vloer kunt. In de grotere clubs word voornamelijk house en hip hop gedraaid. Veel clubs in Buenos Aires hebben meerdere zalen, waarbij er in iedere zaal een andere muzieksoort word gedraaid.

Er is ook veel theater in Buenos Aires. Een van de mooiste theaters is het Theatro colón. Naast dit theater zijn er nog vele andere theaters te vinden in Buenos Aires.

Theatro colón

Tip 4.

Als voetballiefhebber is het zeer aan te raden om een wedstrijd te bezoeken van een voetbalclub uit Buenos Aires. Voetbal is Passie in Argentinië. De beleving op het veld en op de tribunes is compleet anders dan in Nederland, en het is dan ook zeer bijzonder om dit een keer mee te maken. In Buenos Aires zijn meer dan 10 clubs die uitkomen in de primera division (de eredivisie van Argentinië). Er is dus volop keuze om een wedstrijd van een bepaalde club bij te wonen. De 2 grootste clubs in Argentinië zijn Boca Juniors en River Plate. Het is zeer aan te raden om een wedstrijd van Boca Juniors bij te wonen. De club heeft namelijk pakketten voor toeristen, waarbij je voor een vaste prijs een rondleiding krijgt door het stadion en het museum en vervolgens een wedstrijd mag bijwonen. Boca Juniors speelt in een prachtig stadion in de wijk la Boca. In deze wijk bevind zich ook el caminito. Dit is een van de grootste toeristische attracties in Buenos Aires. Ideaal voor mannen die te maken hebben met een echtgenoot die niet van voetbal houd!

Tip 5.

Voor de shopliefhebbers zijn er enkele winkelstraten en districten die je niet mag missen. Palermo Viejo is de p.c. Hooftstraat van Buenos Aires. Alle ateliers van beroemde en minder beroemde modeontwerpers zitten in dit district. Je vind hier ook chique kledingzaken en de winkels van de grote bekende merken. De buurt beschikt ook over veel goede restaurants, waardoor je tijdens of na het schoppen goed je buik vol kan eten. Calle Florida is een grote boulevard met ontelbaar veel winkeltjes. De boulevard is afgesloten voor autoverkeer, en is dus zeer voetgangersvriendelijk. Het is hier altijd zeer druk met winkelende zakenlieden, toeristen en locals. Deze straat is te vergelijken met de kalverstraat in Amsterdam.

calle Florida





Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden