Geld verdienen met enquetes invullen

Inleiding

div class="inner">Vraagteken.jpg/div>

Geld verdienen met thuiswerk op internet is tegenwoordig schering en inslag. Een van de meest bekende manieren is het invullen van enquetes. Bedrijven hebben er geld voor over om je mening te horen want als ze specifiek weten wat de consument wenst kunnen ze daar beter op inspringen. Er zijn echter zoveel websites die de mogelijkheid bieden om je hiervoor in te schrijven dat de meeste mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we er, afgaande op mijn eigen ervaring en die van vrienden, tien relevante op een overzichtelijk rijtje gezet.

Tips en weetjes

  • Op alle enquete sites worden je bij inschrijving persoonlijke vragen gesteld zoals adres, leeftijd, telefoonnummer en soms ook je banknummer. Je zal zelf moeten inschatten hoeveel je wenst prijs te geven.
  • Ook worden er vragen gesteld over leefomstandigheden, inkomen, interesses, hobby's en koopgedrag om de vragenlijsten te selecteren die in jouw geval voor hun het meest relevant zijn. Dat heeft ten gevolg dat je niet altijd voor een enquete in aanmerking komt en je soms een maand of langer moet wachten tot je een vragenlijst toegestuurd krijgt.
  • Beantwoord alle vragen zo zorgvuldig mogelijk en ben eerlijk. Lukraak zo snel mogelijk maar wat invullen om tijd te besparen werkt niet. Daar wordt zo doorheen geprikt en je loopt de kans nooit meer voor een enquete gevraagd te worden.
  • Sommige sites belonen je door geld (meestal via Paypal) over te maken, maar de meeste doen het met cadeaubonnen. Dat hoeft geen bezwaar te zijn want bijvoorbeeld de veel aangeboden Iris VVV cheques kun je in de meest uiteenlopende winkels verzilveren.
  • Bij bijna alle websites bestaat de mogelijkheid om je beloning aan een goed doel te spenderen.
  • Bij sommige sites doe je automatisch mee aan lotingen waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Let wel op: bij sommige onderzoek sites krijg je geen beloning, maar kun je alleen maar aan lotingen meedoen. Dat schiet niet echt op.
  • De meeste sites hebben allerlei extraatjes waarmee je puntenaantal verhoogd kan worden.
  • De beloningen zijn afhankelijk van de lengte en het soort onderzoek.
  • Soms wordt je gevraagd om te participeren in panels of aan onderzoeken deel te nemen die langer dan een week in beslag nemen. Dat is ietsje meer werk maar wordt goed beloond.
  • http://www.opiniepeilers.nl is een handige website voor online panels en spaarprogramma's in Nederland. Een soort consumentengids waar ook allerlei informatie over enquete sites is opgenomen met een beoordeling aan de hand van statistieken.

Enquete websites

I-Say

Nodigt redelijk vaak uit voor het invullen van enquetes, maar die zijn wel meestal kort. Beloning bestaat uit punten die ingeruild kunnen worden voor cadeaubonnen. Bij inschrijving ding je automatisch mee naar de verloting van een shopping kaart ter waarde van 1000 euro. Er zijn kansen om diverse prijzen te winnen waaronder jaarlijks een auto. Verstuurt geregeld een nieuwsbrief.

Toluna

Verstuurt met grote regelmaat verzoeken om enquetes in te vullen. Biedt via de website ook quicksurveys (mini-onderzoeken) aan waar je soms ook punten mee kan verdienen. Die kun je inwisselen voor cadeaubonnen maar je kunt het bedrag ook laten overschrijven op je bankrekening. Biedt ook de mogelijkheid om zelf thuis producten te testen.

Opinieland

Biedt veel onderzoeken aan. Rond feestdagen als Kerstmis of Pasen organiseert men altijd acties zoals extra onderzoeken of speciale loterijen. Driemaandelijks wordt er een geldprijs van 2000 euro verloot. Vanaf duizend punten kom je in aanmerking voor waardebonnen van bekende merken.

WaardevolleMening

Overzichtelijke website. Redelijk veel uitnodigingen voor deelname aan enquetes. Soms zelfs over onderwerpen die de regio waar je woont aangaan. Beloning wordt niet in punten aangegeven maar meteen in euro. Die kunnen echter alleen maar opgevraagd worden in de vorm van waardebonnen. Duurt wel soms een maand of langer voor de verdienste op je account wordt bijgeschreven.

GlobalTestmarket

Vrij betrouwbare website die redelijk hoog scoort in de opiniepeilingen. Onderwerpen variëren van films, auto's en consumentenproducten tot recente gebeurtenissen die het nieuws beheersen. De beloning bestaat uit MarketPoints die tegen geldcheques ingewisseld kunnen worden. Er zijn ook lotingen. Uitbetaling laat soms wel zes weken of langer op zich wachten.

MySurvey

Onderzoeken worden regelmatig toegestuurd en zijn van hoge kwaliteit. Verdiende punten kunnen ingewisseld worden voor cadeaucheques of het geld wordt overgemaakt. Ook zijn er met grote regelmaat loterijen en wordt via de website de mogelijkheid geboden om mini-polls in te vullen. Uitbetaling is snel. Soms al binnen enkele dagen.

MoneyMiljonair

Vreemde eend in de bijt. Een spaarprogramma waarmee je op allerlei manieren parels kunt verdienen. Het aanklikken van reclame mails, spelen van spelletjes of speciale acties. De onderzoeken zijn beperkt, meestal kort en brengen niet veel op. Parels kun je inruilen voor geld of kortingscodes. Wel veel kans om prijzen te winnen.

Opinion People

De enquetes zijn selectief. Er bestaat de mogelijkheid om de onderzoeken in diverse talen in te vullen. Als je hebt meegedaan aan een onderzoek over een bepaald onderwerp worden je uitnodigingen voor eenzelfde onderwerp voorlopig geblokkeerd. Beloningen kun je inruilen voor deelname aan verlotingen of laten overmaken op je bankrekening.

Choozz

Voornamelijk vragenlijsten over films, muziek en games. Er is de mogelijkheid om met andere leden te chatten over je hobby's. Je kunt meedoen aan lotingen en punten verzamelen voor waardebonnen. Het aantal onderzoeken is beperkt.

Flycatcher

De aangeboden onderzoeken zijn schaars maar wel degelijk. Je spaart punten die inwisselbaar zijn voor cadeaubonnen of beltegoed. Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan panels. Heeft een interessante nieuwsrubiek waar soms proefpersonen gevraagd worden om deel te nemen aan universiataire onderzoeken. Is ook actief op Twitter.

Leuke bijverdienste

div class="inner">Uitroepteken.jpg/div>

De hierboven geselecteerde enquete websites zijn nog maar het topje van de ijsberg. Er zijn inmiddels tientallen sites actief en dat aantal groeit nog steeds. Zaak is om alert te blijven om op tijd het kaf van het koren te scheiden. Rijk zul je er niet van worden, maar met een beetje moeite is het mogelijk om een leuke bijverdienste te genereren. Het ligt er maar aan hoe creatief je bent en hoeveel tijd je bereid bent hieraan te besteden. Hoe groter het aantal websites waarbij je ingeschreven staat, hoe lucratiever het wordt. Succes!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden