Inboedelverzekering voor studenten

Inboedelverzekering voor studenten

Ga je voor het eerst op kamers, dan heb je doorgaans niet de duurste spullen en dan is het logisch om te denken dat je geen inboedelverzekering nodig hebt. Maar er eentje afsluiten kan altijd uit. Een inboedelverzekering kost je namelijk niet veel. En als je een inboedelverzekering hebt afgesloten, dan zijn die paar waardevolle spullen die je wél hebt – je laptop, je telefoon en oma’s horloge - toch maar mooi verzekerd tegen diefstal en brand: in de woorden van een bekende verzekeraar verzeker je met je inboedelverzekering namelijk alles dat niet vastzit aan je huis.

Speciale inboedelverzekeringen voor studenten

Sommige verzekeraars bieden inboedelverzekeringen voor studenten aan. Met kortingen lokken ze je naar hun website en voor je het weet heb je de verzekering daar afgesloten. Veel werk is het namelijk niet. Maar staar je niet blind op speciale aanbiedingen; inboedelverzekeringen verschillen onderling niet veel. En de premie voor je inboedelverzekering wordt grotendeels bepaald door de waarde van je inboedel. Is die niet zo hoog, en dat is meestal zo als je studeert, dan betaal je automatisch weinig premie. Waar je die inboedelverzekering ook afsluit. Waar je beter op kunt letten is of je pakketkorting kunt krijgen, bijvoorbeeld bij je zorgverzekeraar, of bij je bank.

De goedkoopste inboedelverzekering vinden

Een goedkope inboedelverzekering vinden, betekent een boel vergelijken. Online kun je makkelijk de waarde van je spullen opgeven bij verzekeraars en met wat gegevens over de woonsituatie erbij, rolt daar dan al snel een premie uit. Klik dan niet meteen op “inboedelverzekering afsluiten”. Wil je dat extra biertje in de maand verdienen, dan kun je beter de premie opschrijven en nog even doorkijken. Overigens geven niet alleen maar bekende verzekeraars inboedelverzekeringen uit. Er zijn bijvoorbeeld ook drogisterijen die ze aanbieden, in het rekje naast het beltegoed. Zorg dat je rustig even rondkijkt en vergelijkt.

Hoe werkt pakketkorting op je inboedelverzekering?

Pakketkorting is een bedankje voor je trouwheid aan een bank of verzekeraar. Je neemt er al een product af – een zorgverzekering, een WA-verzekering, of een studentenpakket bijvoorbeeld – en daarom krijg je korting op een volgende verzekering die je afsluit. Bij veel verzekeraars en banken werkt dat zo, en vaak is met één telefoontje een offerte voor je inboedelverzekering geregeld. Net als bij de “inboedelverzekering afsluiten”-knop, hoef je niet meteen op zo’n offerte in te gaan. Je kunt hem prima naast je andere uitgezochte premies houden en toch nog voor een goedkopere gaan.

Wel een beetje opletten

Als je je gegevens invoert op websites, check dan wel de betrouwbaarheid ervan. Je wilt niet dat dieven er met je spullen vandoor gaan, nog voordat je je inboedel überhaupt hebt kunnen verzekeren. Tenslotte: online lezen over verzekeren is hartstikke goed, maar je ouders of vrienden kunnen je vaak ook prima helpen met het afsluiten van een goede inboedelverzekering. Dat je op jezelf woont, betekent niet dat je alles al zelf hoeft te kunnen, natuurlijk. Dus kruip vooral samen achter de computer. Dat is nog altijd gezellig ook.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden