Hoe kan je goedkoop geld lenen bij een sociale bank

Inleiding

Wie wil lenen gaat naar de bank. De meeste mensen weten dat de DSB bank hiervoor geschikt is (wie kent Dirk Scheringa bijvoorbeeld niet). Wat vele mensen niet weten is dat je goedkoper kan lenen bij een Sociale Bank. Weinig mensen weten wat een sociale bank is, laat staan dat ze er bewust naar kijken bij het vergelijken van een krediet. Wat is nu zo'n sociale bank en hoe kan je bij deze kredietverstrekker goedkoop een lening aanschaffen?

Goedkoop lenen bij De Sociale Bank

Geld lenen is heel normaal in de consumptiemaatschappij waarin we nu leven. Maar het probleem van deze maatschappij is toch ook wel de kapitalistische drang van de grote banken. Er moet meer geld verdiend worden en minder risico gelopen worden. De gevolgen zijn heel herkenbaar:

  • Hoge rente percentages
  • Geen kredieten voor risico groepen

Arme gezinnen de dupe

Maar is dit eerlijk? Is het terecht dat sommige gezinnen geen lening kunnen krijgen omdat ze een te groot risico vormen voor de bank? Waar baseren ze dit eigenlijk op...door slechte ervaringen uit het verleden bij soortgelijke gezinnen?

Wat nu als de wasmachine is stukgegaan of de kostwinner is plots ziek geworden. Een gezin in problemen kan je toch niet weigeren een krediet te verstrekken of op te zadelen met zeer hoge rente percentages?

De Sociale bank als oplossing

Omdat commerciele banken hieraan niet willen beginnen, is de Sociale Bank in het leven geroepen. De Sociale bank wil niet aan arme gezinnen verdienen vanuit winstbejag en commercieel voordeel. Het is er om gezinnen snel uit hun probleem te helpen, puur vanuit maatschappelijk perspectief via het financieel begeleiden en verstrekken van een goedkope geldlening. Een sociale bank wordt ook vaak wel stadsbank genoemd. Ook bij u is er wel 1 in de buurt.

Wie komt voor een goedkope lening in aanmerking?

Vooral de personen die niet bij commerciele banken in aanmerking komen voor een lening, kunnen bij de sociale bank een goedkope lening krijgen. De Sociale Stadsbank verstrekt bijvoorbeeld dus ook leningen aan mensen:

  • met een beschadigd kredietverleden
  • met schulden
  • van 65 jaar en ouder
  • die zonder extra zekerheden geen krediet kunnen krijgen.

Toch is er een restrictie die geldt. Vanwege het sociale en maatschappelijke karakter van de diensten van de Sociale bank, kan niet iedereen van de lening gebruik maken. Er is een voorwaarden die geldt voordat er een lening verstrekt kan worden.

  • alleen mensen met een inkomen tot 130% van het bruto minimumloon komen in aanmerking

Is een lening bij de sociale bank de beste oplossing?

Soms heeft u geld nodig. Acuut geld nodig. In dat geval is het altijd het beste om uw spaargeld aan te spreken. Want bij sparen krijgt u een rente, die ondanks de lagere rente bij de lening bij de sociale bank, toch minder voordelig is. Mocht u dit potje niet meer hebben, is een lening bij de sociale bank de slimste oplossing. Bij een commerciele bank betaalt u vanwege het feit dat u tot een hogere risico groep behoort altijd een hogere rente (of u krijgt geen lening)


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden