Met loopbaanadvies kom je een stap verder

Stelt u zich eens voor dat u vandaag opnieuw kunt beginnen met uw loopbaan. De wensen, die zo nu en dan al aan de oppervlakte zijn gekomen, kunnen vanaf vandaag in vervulling gaan. U krijgt een kans uw talenten en vaardigheden te benutten. Of u kunt in kaart brengen of de droom, die u al jaren koestert, haalbaar is. Een loopbaanadvies-traject kan u hierbij helpen.

Ook kan het natuurlijk mogelijk zijn, dat u vast bent gelopen met uw werk of uw studie. U constateert bij uzelf de behoefte aan loopbaanadvies. Voordat u op zoek gaat naar een loopbaanadviseur wilt u eerst weten wat een loopbaanadvies-traject inhoudt en wat het voor u oplevert. Hierdoor bent u beter in staat vast te stellen of loopbaanadvies momenteel een passende oplossing voor u is. In dit artikel wordt uitgelegd wat loopbaanadvies inhoudt en oplevert.

Wat houdt loopbaanadvies in en wie kan er gebruik van maken?

Loopbaanadvies heeft betrekking op begeleidende diensten van een loopbaanadviseur. Het doel van deze diensten is, mensen te helpen op het gebied van werk en loopbaan. Samen met een loopbaanadviseur zoekt u uit wie u bent, wat u wilt en wat u kan. Het loopbaanadviestraject vindt plaats vanuit een veilige en onafhankelijke situatie.

Loopbaanadvies is voor iedereen, die een hulpvraag heeft over zijn werk en loopbaan. Deze hulpvraag heeft vaak betrekking op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden van hulpvragen zijn: “Wat wilt u werkelijk in uw werk?”, “Past uw huidige baan wel bij u?” en “Wat is de reden, dat u uw draai niet kunt vinden op uw werk?”.

Loopbaanadvies is een proces waarin u onder begeleiding van een loopbaanadviseur, leert om uw eigen loopbaan te sturen en in te richten. De hulpvraag, die door u bij de start van het loopbaanadvies-traject wordt geformuleerd, dient als leidraad bij het loopbaanadvies-traject. Dit traject vindt plaats op basis van individuele gesprekken tussen u en de loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur maakt hierbij gebruik van verschillende opdrachten, oefeningen en methodieken.

Wat levert loopbaanadvies op?

Loopbaanadvies levert nieuwe inzichten op over uzelf. Inzichten over wat u motiveert en energie geeft, wat u demotiveert, over uw sterke en zwakke kanten, uw functionele en disfunctionele werkhouding, uw drijfveren, uw verlangens, uw vaardigheden en/ of uw talenten. Het resultaat hiervan is, dat u nieuwe concrete mogelijkheden en perspectieven voor uzelf ziet op het gebied van werk en loopbaan, afgestemd op de hulpvraag die vooraf is geformuleerd.


Oriënteren op loopbaanadvies

Loopbaanadviseurs en loopbaanadviesbureaus zijn er in vele soorten en maten. Oriënteer u dus goed voordat u een loopbaanadviseur kiest. Vraag vooral een vrijblijvend gesprek met de loopbaanadviseur aan om te kijken of hij/ zij bij u past. Breng ook in kaart waarin de loopbaanadviseur gespecialiseerd is. Vraag tijdens dit gesprek bijvoorbeeld of de loopbaanadviseur is gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep. Sander Spanenburg is bijvoorbeeld gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide starters en young professionals bij al hun loopbaanvragen. Hij heeft veel affiniteit met deze doelgroep.

Kijkt u bijvoorbeeld ook op de site Loopbaanadvies Nederland wat de verschillen zijn tussen de loopbaanadviesbureaus en welk loopbaanadviesbureau u het meeste aanspreekt.

Bron: site Loopbaanadvies Nederland


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden