Een bureau vinden voor loopbaanadvies

Op sommige momenten is het raadzaam boven de dagelijkse werkelijkheid uit te stijgen en te kijken naar de toekomst. Waar wilt u bijvoorbeeld staan over vijf jaar? Wilt u een inspirerend docent worden of een onderneming opzetten? Of u wilt voor uzelf passende doorgroeimogelijkheden binnen uw organisatie inzichtelijk maken? Hiernaast kan het mogelijk zijn dat u uw wensen, uw vaardigheden en uw mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt inzichtelijk wilt maken. Loopbaanadvies bij een loopbaanadviesbureau kan u verder helpen bij het beantwoorden van bovenstaande vragen.

Een passend bureau voor loopbaanadvies

Voor het beantwoorden van uw loopbaanvragen is het belangrijk dat u een passend loopbaanadviesbureau vindt. Een loopbaanadviesbureau welke oog heeft voor uw belangen, uw wensen en uw mogelijkheden tijdens een loopbaanadvies traject. Hierdoor bent u uiteindelijk in staat een loopbaanpad te kiezen, welke bij u past. Consequentie hiervan is dat u meer voldoening haalt uit uw werkend leven: u zet uw vaardigheden op de juiste manier in, u kunt uw wensen benoemen en u benut uw mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt optimaal. De vraag is hoe vindt u een passend loopbaanadviesbureau?

Aandachtspunten voor het vinden van een loopbaanadviesbureau

Tijdens uw zoektocht naar een passend adviesbureau op het gebied loopbaanadvies adviseert de site Loopbaanadvies Nederland rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Inventariseer hoe lang het loopbaanadviesbureau actief is op het terrein loopbaanadvies.
  • Indien u in dezelfde branche wilt werken, dan adviseren wij u op zoek te gaan naar een loopbaanadviesbureau met een loopbaanadviseur in dienst, welke affiniteit en aantoonbare werkervaring in uw branche heeft.
  • Indien u waarde hecht aan beroeps- en brancheverenigingen, dan raden wij u aan in kaart te brengen, waar het loopbaanadviesbureau en de loopbaanadviseur bij zijn aangesloten. Hierbij kunt u op de sites van de verschillende verenigingen kijken, zodat u inzicht krijgt in de activiteiten van deze verenigingen. Voorbeelden van verenigingen zijn: CMI (Career Management Institute), NOLOC (vereniging voor loopbaan professionals) en NOBOL (branche organisatie voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching).
  • Heeft het loopbaanadviesbureau een relevant (regionaal) netwerk en hoe groot is dit netwerk? Indien het loopbaanadviesbureau een relevant netwerk heeft, dan kan dit netwerk bijvoorbeeld van pas komen bij het vinden van passende vacatures (bij u in de regio).
  • Indien u waarde hecht aan kwaliteit, dan kunt u inventariseren hoe het loopbaanadviesbureau de kwaliteit van de dienstverlening op peil houdt.
  • Vraag een oriënterend kennismakingsgesprek aan met het loopbaanadviesbureau. Na dit oriënterend kennismakingsgesprek bent u in staat te constateren, of er een persoonlijke klik is tussen u en de desbetreffende loopbaanadviseur. Dit aspect kan meespelen in uw keuzeproces.
  • Is het loopbaanadviesbureau bereid een lijst met referenties, die de bereidheid hebben hun ervaringen met u te delen, te overleggen?
  • In welke kandidatengroep is het loopbaanadviesbureau gespecialiseerd (opleidingsniveau, leeftijd, branche etc)? Past u binnen deze kandidatengroep?
  • Het is wenselijk in kaart te brengen, welke werkmethodes het loopbaanadviesbureau hanteert tijdens loopbaanadviestraject en hoe de verschillende trajecten zijn opgebouwd (inclusief doorlooptijden). Kijk goed of u zich prettig voelt bij de werkmethodes en de opbouw van de loopbaanadvies trajecten.

Over ons

Wij hopen, dat u met deze aandachtspunten beter uit de voeten kunt, tijdens uw zoektocht naar een passend loopbaanadviesbureau. Kijkt u vooral ook op de site Loopbaanadvies Nederland. Indien u een passend loopbaaadviesbureau vindt, schroom dan niet om een oriënterend gesprek aan te vragen met dit loopbaanadviesbureau. Hierdoor komt u een stap verder!

Bij publicatie of verspreiding graag de bron Loopbaanadvies Nederland vermelden. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaand emailadres: info@loopbaanadviesnederland.nl


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden