Voorbeeld sollicitatiebrief en opzet CV

Inleiding

Het maken van een sollicitatiebrief is niet altijd even gemakkelijk. Wat zet je wel in een sollicitatiebrief en wat juist niet? Daarom is het handig om een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief te hebben zodat je nieuwe inspiratie krijgt voor je eigen sollicitatiebrief. Het maakt niet uit als de voorbeeld sollicitatiebrief hieronder niet binnen dezelfde functie valt waarop je wilt solliciteren. Je kunt de sollicitatiebrief aanpassen aan je eigen situatie. Hieronder zie je een voorbeeld sollicitatiebrief van een open sollicitatie voor de functie van vertaler Spaans. Onder de sollicitatiebrief kun je een opzet van een CV vinden. Veel succes met het schrijven van een sollicitatiebrief! 

Voorbeeld sollicitatiebrief

 Voornaam Achternaam

Straat + huisnummer

Postcode + Woonplaats

Vertaalbureau Domingo

Mevr. S. Vargas

Postbus 2385

3181 DK Rotterdam

Woonplaats, datum   

Betreft: Sollicitatie Vertaler Spaans

  

Geachte mevrouw Vargas,

Hierbij wil ik mijn wens kenbaar maken om bij u te komen werken als Vertaler Spaans.

 Via mijn broer, die mij attendeerde op uw organisatie, werd ik geïnformeerd over de activiteiten van uw vertaalbureau. Ik nam een kijkje op uw website en werd meteen enthousiast, dit is dan ook de reden waarom ik bij u solliciteer.

 Ik ben tweetalig opgevoed, namelijk met het Nederlands en Spaans en ik heb als kind enkele jaren in Spanje gewoond. Hierdoor spreek ik de taal op moedertaalniveau.  

 Ik hield mij enkele jaren bezig met het vertalen van Spaans-Nederlands en Nederlands-Spaans als bijbaan naast mijn studie Vertaler Spaans. Ik heb al verschillende soorten teksten vertaald: zakelijke, technische, medische etc. Ik heb ook 2 bestsellers vertaald van het Nederlands naar het Spaans. Ik heb erg veel plezier gehad in mijn bijbaan, maar ik heb net mijn diploma op zak en ik zou van mijn passie graag mijn professie willen maken.

 Ik ben per direct beschikbaar voor een fulltime functie, maar ook parttime en tijdelijk werk is van harte welkom.

 Om u een indruk te geven van mijn kennis van de Spaanse taal, heb ik deze sollicitatiebrief ook in het Spaans naar u gestuurd.

 Ik hoop dat deze brieven, mijn ervaring en mijn kennis van de Spaanse taal ertoe leiden dat u mij uit zult nodigen voor een gesprek.

   Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam

Bijlagen:

Spaanse versie sollicitatiebrief

Curriculum Vitae

Voorbeeld CV

Personalia

Naam

Adres

Postcode + woonplaats:

Telefoon:

Mobiel:

E-mail:

Geboortedatum:

Geboorteplaats:

Nationaliteit:

Rijbewijs:

Burgerlijke staat:

Opleidingen

Hier geef je in chronologische volgorde weer welke opleidingen je hebt gevolgd. Ook geef je aan of je het diploma wel of niet hebt behaald. Als je het niet hebt behaald, kun je de reden erbij zetten.

Cursussen/seminars/workshops

Als je naast je opleidingen extra (relevante!) cursussen/seminars/workshops hebt gevolgd of bijgewoond, of iets anders noemenswaardigs, dan vermeld je dat ook.

Stages

Indien je stages hebt gelopen die relevant zullen zijn voor je toekomstige functie, vermeld dat dan ook indien het niet te lang is geleden.

Automatiseringskennis

Hier geef je aan in hoeverre je om kunt gaan met verschillende MS office programma's.

Talen

Hier vermeld je welke talen je spreekt en op welk niveau.

Hobby's

Het is uiteraard niet verplicht om je hobby's erbij te vermelden, maar zo krijgt de organisatie wel een betere indruk van wie je bent en wat voor persoonlijkheid je hebt.