ZZP'er, freelancer of parttimer

Ik ben ZZP’er. Het gaat hartstikke goed met mijn bedrijfje, maar ik kan er helaas nog niet van leven. Daarom heb ik 4 maanden geleden ervoor gekozen om naast mijn bedrijfje via een uitzendbureau bij een baas te werken. Dit doe ik 24 uur per week, verdeeld over 3 dagen. Het is een goede combinatie, ik verdien er goed mee, het is dichtbij huis en de andere dagen kan ik mij vol storten op mijn eigen werk.

Niet wat ik wil

En toch vreet het aan mij qua geestelijke energie, want het is niet het werk wat ik wil doen, maar er worden wel veel eisen gesteld. Het kost mij steeds meer energie om het werk vol te houden, en doordat dat mij meer energie kost, heb ik ’s avonds na het werk regelmatig geen puf meer over voor mijn eigen werk. Het werk zou maar 4 maanden duren, maar ze hebben mensen te kort, dus het wordt zeker met 5 maanden verlengd. Ik heb 2 maanden uitkering gehad voordat ik met deze baan begon, deze loopt in principe tot juli 2012, maar omdat ik deze baan heb gekregen, krijg ik terecht geen uitkering. Als het werk stopt, omdat er geen werk meer is, gaat mijn uitkering weer gewoon door. Als ik zelf stop stopt ook mijn uitkering. Ik heb er dus eigenlijk bijna spijt van dat ik de baan heb aangenomen. Want als ik gewoon thuis was blijven zitten, had ik ook gewoon geld gehad en meer tijd gehad om aan mijn eigenlijke werk en carrière te werken. Maar dat vind ik dus weer niet fair, daarom werk ik. Met als gevolg dat ik niet volledig voor mijn bedrijf kan gaan.

Als..dan..

Als ik eerst een uitkering had aangevraagd en daarna mijn bedrijf was gestart had dit wel met behoud van uitkering gekund. Tja, zo gaan de dingen…als..dan.. telt helaas niet.

Nu ben ik mij via Freelance.nl aan het oriënteren voor werk die ik in mijn eigen tijd kan doen en dan als payrolling. Maar het werk daarin is ook zeer beperkt qua mijn kunnen. Het enige wat passend is en wat ik parttime in mijn eigen tijd zou kunnen doen, is telefonische verkoop. En die werken doorgaans niet op basis van een uurloon, maar op basis van provisie, dus dan ben je weer bij af.

Mogelijkheden

Ik kan natuurlijk ook op zoek gaan naar een baan die weinig tot geen geestelijke energie kost, zoals postbezorger of in de schoonmaak. Ik heb ook informatie aangevraagd bij Annie Connect, want dat leek mij een goede combinatie. Een vast uurloon (aardig wat lager als wat ik nu krijg, maar je kan niet alles hebben), thuis werken en je eigen tijden bepalen. Echter moeten die uren weer verdeeld zijn over teveel dagen om het te kunnen combineren met mijn bedrijf.

Conclusie

Ik wil graag werken. Het liefst wil ik succesvol zijn met mijn bedrijf. Dus meer lesgeven en meer optreden. Maar die kans moet ik ook kunnen pakken, en dat gaat niet op deze manier. Ik zit gevoelsmatig dus in een patstelling. Ik kan nog niet rondkomen van de inkomsten van mijn eigen bedrijf, maar als ik er fulltime in bezig zou zijn, kan ik er binnen een maand of 5 wel van rondkomen. Ach..wellicht win ik de staatsloterij of postcodeloterij wel, dan is mijn dilemma in een keer opgelost. Maar dan heb je weer een ander probleem....wat ga je met al dat geld doen.

Werken als Freelancer?


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden