Teambuilding met bedrijfs uitjes

Uw personeel is het belangrijkste wat er is om een bedrijf te laten functioneren. De laatste jaren mag er dan ook flink geïnvesteerd worden in teambuilding met het organiseren van bedrijfsuitjes.

Bij een beetje teambuilding zal ontspanning en vermaak niet mogen ontbreken. Veel bedrijven kiezen er dus voor om zulke sessies buiten het bedrijf te houden. Vaak worden er dan activiteiten en excursies verzorgt.

Mocht u met de handen in het haar zitten en niet weten wat u kunt regelen voor het personeel, dan zijn daarvoor speciale bedrijven die zich bezig houden met bedrijfsuitjes.

Teambuilding

Bedrijfsuitjes zijn er in verschillende maten, grote teams en klein teams, kantoor personeel of mensen met meer fysieke banen. Daarom moeten bedrijfsuitjes worden afgestemd op de werkfaciliteiten van uw personeel. Zo kunt u kiezen voor servival tot golven of misschien wel abseilen.

Kortom er is voor ieder wat wils, maar u moet het wel zelf even selecteren en er de moeite voor nemen om een uitje te organiseren. Een beetje voorbereiding voorkomt al ongeorganiseerde blunders.

De effecten van teambuilding draait het uiteindelijk om! Want uw team leert op vaak fysieke wijze om met elkaar samen te werken in sferen die op het werkvloer niet mogelijk zijn. Maar daarnaast bieden dit soort uitjes ook de mogelijkheden om contacten te onderhouden met personeel die je normaal alleen via de telefoon spreekt.

Uitjes houden het moreel in het bedrijf dus hoog en versterken de teambuilding in en bedrijf aanzienlijk.

Bedrijfs uitjes

Zoek uw bedrijfsuitjes zorgvuldig uit en het is raadzaam om vooraf overleg met uw personeel te houden. Bedrijfsuitjes zijn namelijk niet bedoeld om een negatief effect achter te laten wanneer niemand bijvoorbeeld van een Euromast durft te abseilen of bungeejumpen.

Spanningen zijn daarentegen wel goed voor de samenhang die zich creëert binnen teams zoals survival of andere sporten waarin je teams tegen elkaar opzet. Denk hierbij aan spelletjes als stratego, wie is de mol en puzzel die in steden moeten worden opgelost.

Bedrijfsuitjes worden vaak 1 keer per jaar en soms meerdere keren per jaar georganiseerd. Dit toont aan dat werkgevers de functie van een ontspannen werksfeer hoog op hun lijstje hebben staan en een goed team belangrijk vinden.

Samenvattend

Als u nog geen ervaring heeft met het organiseren van bedrijfuitjes, maak er dan snel werk van want de effecten zullen opvallend aanwezig zijn binnen uw bedrijf. Dit kan van een eenvoudig etentje tot hoe duur u het wilt maken uiteraard, maar het belangrijkste is dat u iets weet te organiseren dat op uw team is afgestemd. Als u er niet uitkomt dan zijn hier bedrijven voor die zich puur hiermee bezig houden.

Bedrijfsuitjes worden vaak in tijden van feestdagen georganiseerd in combinatie met een etentje en feesten. Doorgaans worden de activiteiten in de zomer ook als aantrekkelijk ervaren vanwege het zonnige en ontspannen weer.

Interne Links
Bedrijven

VCA veilig werken

Online cursus
T-Shirts Bedrukken Werken & Koffie
Geld verdienen op Leerwiki met artikelen schrijven: meld je eerst aan en volg het uitgebreide instructieschema.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden