Leuke manieren om langer te leven

Als jij een persoon bent die leeft onder de constante wolk van te veel druk van het leven, moet je een aantal leuke manieren leren om langer te leven. Na verloop van tijd kunnen de gevolgen van chronische stress je immuunsysteem aantasten die ook tot gezondheidcomplicaties kunnen leiden en uiteindelijk zelfs vroegtijdige sterfte. Individuen die het langst leven weet dat een van de geheimen van een lang leven ligt in het combineren van werk met ontspanning en plezier.

"Maar het leven is een serieuze zaak," zegt je, “en bovendien is men afhankelijk van mij. Ik heb geen tijd om gewoon lol te maken." Terwijl je misschien een hoge score krijgt van je werkgever voor je toewijding en lange uren, zullen andere mensen in je leven je meer waarderen als je eens wat vaker met ze lacht of simpelweg een lolletje maakt.

Dus wat zijn sommige manieren om meer plezier toe te voegen aan je leven en mogelijk het verhogen van je levensverwachting, terwijl je toch bezig bent?

Overweeg lachen

De christelijke Bijbel heeft veel te zeggen over de voordelen van het lachen. De joodse Thora maakt verwijzingen naar het belang van het lachen als een uitdrukking van het geloof op de dagen met de heilige betekenis. Maar ook uit onderzoek is gebleken dat lachen hart en vaatziekten kan voorkomen. Daarnaast vermindert het ook stress en laat het lichaam endorfine vrij die kan helpen met stemmingen en pijnbestrijding. Nog belangrijker is dat lachenaanstekelijk is en leuk.

Neem een hobby

Er gaat niets boven het vinden van een nieuwe manier om je je creativiteit om enthousiasme kunt uiten. Samen met het gevoel dat je iets doet dat je leuk vindt. Een hobby is een uitstekende manier om plezier te hebben. Elk moment dat je geest en handen betrokken zijn met een plezierige activiteit, is een moment dat stress niet de kans krijgt om je te beroven van je gezondheid of zelfs je leven.

Omring jezelf met goede vrienden

Het zorgen voor anderen en weten dat anderen voor je zorgen is motivatie genoeg om te willen leven. Relaties zijn belangrijker dan werk en geld en het besef dat mensen om je geven en van je houden geeft een voldaan en positief gevoel waardoor je beter in het leven komt te staan. Daarnaast helpen geliefden je ook vaker lachen!

Geniet van seks in een vaste relatie

Het regelmatig seks met een liefhebbende partner motiveert veel mensen om lichamelijk fit te blijven en dus regelmatige cardio-oefeningen te doen. Seks kan ook aanzienlijk het risico op prostaatkanker bij mannen verminderen. Het hebben van seks laat ook endorfine vrij in het lichaam dat de stemming en gevoelens van welzijn verbetert.

Maak je dromen waar

Maak een lijst van de dingen die je het liefst zou willen doen voordat je leven voorbij is, dan actie ondernemen en gaan doen ze een voor een. Je wordt zo druk met het hebben van plezier en je verbreed je horizon. Ouder worden we allemaal, het is alleen de manier waarop we ouder worden waar we iets aan kunnen doen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden