Manieren voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl heb je zelf in de hand. Hierbij let je op wat je eet, of je voldoende beweegt en of de verdeling hiertussen in balans is.

Eten&Drinken

Het fijne aan gezond eten is dat het ook erg lekker is. In plaats van een afhaal- of magnetronmaaltijd, kun je een half uur tot een uur in de keuken staan om een gezonde en lekkere maaltijd te bereiden die bij je past. Omdat er sinds de afgelopen jaren extra aandacht is besteed aan het bewust zijn van je eetpatroon is er een schijf van vijf voedsel-categorieën opgesteld die je een geheugensteuntje geeft over welke producten verantwoord zijn in je voedingspatroon. Hierbij is het zeer belangrijk om te variëren.

Gezond afvallen:

Als je gezond wil afvallen wil dat niet zeggen dat je ineens veel minder moet gaan eten. Op deze manier val je wel snel af, maar als je stopt met deze manier van diëten komt het merendeel van de mensen die dit doen ook snel weer aan.

Je zult voor een effectief dieet een blijvende manier moeten aannemen die gezond voor is voor je lichaam. Wil je dit bereiken moet je streng voor jezelf zijn en je strak vast houden aan een nieuwe levensstijl. Vanaf nu geen slechte gewoontes meer zoals even een pizza bestellen omdat je 'geen zin heb om te koken'. Het bereiden van een lekkere en gezonde maaltijd hoeft niet langer dan een uur te duren. Kom je er zelf even niet uit, dan kan je altijd een boek aanschaffen dat je precies laat zien welke stoffen je met welk voedsel binnen krijgt.

Kort gezegd is het verstandig om te kiezen voor beter gebalanceerde en gezondere voeding, meer te sporten, meer eiwitten te eten en afscheid te nemen van de ongezonde gewoontes.

Lichaamsbeweging:

Het is heerlijk om lekker te bewegen. Het is even inspannen, maar daarna voel je je weer helemaal lekker. Natuurlijk is het belangrijk om te bewegen om lichaam en geest in balans te houden. Eerder gebruikte ik make-up en verzorgings-middelen om de vermoeide blik van mijn gezicht af te halen, maar nu ik dagelijks een half uurtje beweeg merk ik verschil aan de binnenkant en zie ik er energieker uit aan de buitenkant.

Een aantal voordelen van lichaamsbeweging

U kunt beter ontspannen en slapen, u bent minder moe en staat ’s ochtends gemakkelijker op. U heeft minder kans op overgewicht. U krijgt sterkere spieren en botten en een mooiere huid. U heeft minder kans op diabetes mellitus (suikerziekte). Het is goed voor uw bloeddruk en cholesterol.

Sta lekker vroeg op en ga een half uurtje hardlopen. Daarna stap je onder de douche en kan je de dag met frisse energie beginnen. Vergeet niet om eerst even te eten en te drinken en natuurlijk de spieren op te rekken. 's Avonds na het werk is ook een mooi moment om te sporten. Ga lekker wandelen in het weekend, maak een fietstocht of ga lekker zwemmen. Met zwemmen train je al je spieren en heb je constant dat je je inspant en ontspant. Dit werkt erg goed voor je spieren. Stel voor jezelf een programma op of vraag of je partner, vriend/vriendin of buurtbewoner samen te gaan sporten.

Een leven met meer energie, welzijn in lichaam en geest begint bij een gezonde levensstijl. Probeer voor jezelf na te gaan of er verandering nodig is en maak direct concrete plannen!

http://lifestylish.webs.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden