Tips om thuis te sporten

Tips bij het thuis trainen

Veel mensen willen tijd en geld besparen door thuis te sporten. In de praktijk blijkt dit echter vaak meer nadelen dan voordelen op te leveren. Bij de sportschool heb je vaak een morele verplichting en zul je eerder geneigd zijn om toch maar te gaan sporten. Bovendien zijn er ook fitnessintructeurs die je aanmoedigen en het beste uit je oefeningen proberen te halen. Maar wanneer je het goed aanpakt en gedisciplineerd te werk gaat, kan het heel verstandig zijn om thuis te trainen. Je kunt namelijk trainen wanneer je wilt en hoe lang je zelf wilt. Bovendien kun je de training zo leuk maken als je wilt, omdat je geen rekening hoeft te houden met anderen, De volgende home fitness tips kunnen je op weg helpen om een succes te maken van het thuis trainen en je uitstelgedrag aan te pakken.

Trainingsschema

Het is uiterst belangrijk om consistent te zijn en een goed uitgewerkt trainingsschema te houden. Dit schema moet te combineren zijn met je overige bezigheden en bovendien meerdere verschillende oefeningen bevatten. Denk daarom na over welke spiergroepen je op welke dagen wilt trainen, je huidige conditie en kracht. Een goed fitnessschema zal je ongelooflijk motiveren.

Kies de juiste kamer

Het is ook zeer aan te raden om te trainen in een speciale ruimte die je speciaal inricht voor het trainen zelf. Het is belangrijk dat deze kamer voldoende ruimte biedt en je de mogelijkheid geeft om complexe oefeningen op te nemen in je schema. Creëer een motiverende sfeer en kies voor een goede vloer en verlichting. Dit is belangrijk om je comfortabel te voelen en je volledig te kunnen concentreren op de trainingen.

Apparatuur

Om het maximale uit je trainingen te kunnen halen, is het van belang om goed apparatuur in huis te hebben. Je zult al het apparatuur zelf aan moeten schaffen, dus denk daarom van tevoren goed na over welke apparaten je nodig hebt. Wil je je vooral richten op krachttraining of cardio-oefeningen? Voor cardio-oefeningen is het namelijk niet noodzakelijk dat je apparatuur aanschaft. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks wandelen, hardlopen, fietsen en/of zwemmen om aan voldoende cardio-beweging te komen. Bovendien kun je er ook een hoop geld mee besparen. Voor krachttraining is het echter wel noodzakelijk om apparatuur aan te schaffen. Bezoek hiervoor gespecialiseerde winkels en laat je goed adviseren over het apparatuur en het gebruik ervan. Je kunt eventueel kiezen voor multifunctionele apparaten om geld en ruimte te besparen.

Workout Muziek

Nu je het juiste schema, kamer en apparatuur hebt, ben je er nog niet! Je kamer is weliswaar perfect ingericht voor de trainingen, maar veel mensen hebben nog een extra motivatie nodig; muziek! De juiste muziek kan namelijk behoorlijk motiverend werken en je energie vergroten waardoor je de training langer volhoudt. Maak daarom een afspeellijst van de nummers die jou meer energie geven.

Sportmaatje?

Een van de bijkomende voordelen van thuis sporten is dat je heel gemakkelijk met je partner, familielid of vriend/vriendin kunt trainen. Op deze manier krijg je wederzijdse steun en motivatie. Het is ongetwijfeld leuker om gezellig samen met iemand te trainen!

Tot slot

Als je bovenstaande stappen hebt uitgewerkt, ben je volledig voorbereid om thuis te trainen! Het enige wat je verder hoeft te doen, is jezelf gemotiveerd te houden! Dit is gemakkelijker dan je denkt. Beloon jezelf bijvoorbeeld aan het eind van de maand of ga eens lekker winkelen en koop mooie kleding in een maatje kleiner. Wedden dat je er in een mum van tijd in past!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden