Fit en gemotiveerd opstaan en in de ochtend hardlopen

Inleiding

's Ochtends ook altijd zo'n duf gevoel en veel moeite met opstaan? Al jaren ben je van plan je leven te beteren door 's ochtends te gaan hardlopen. Maar je kan er jezelf gewoon niet toe dwingen. Klinkt het voorgaande herkenbaar in de oren lees dan de onderstaande stappen. Ze zullen je op weg helpen om 's ochtends de motivatie te vinden om een rondje te gaan hardlopen. Op naar een fit een gezond leven!

Stappen

  1. Kies een vrolijk deuntje voor het alarm van je wekker. Verander dit deuntje ook geregeld zodat het niet vervelend wordt na verloop van tijd.
  2. Leg 's avonds voor het slapen gaan je hardloopkleding al klaar. Leg ook sportspullen neer die je kunt gebruiken als het buiten regent.
  3. Sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Zelfs als je besluit om niet te gaan sporten, went je lichaam aan het opstaan en zul je merken dat je je 's ochtend fitter voelt.
  4. Blijf niet te lang ronddwalen door je huis, trek je sportkleding aan en ga lekker naar buiten.
  5. Zorg dat je genoeg maar zeker niet te veel eet voor dat je 's ochtends gaat sporten. Een banaan of muesli-reep verteert snel en geeft je veel energie.
  6. Spreek met een vriend(in) af om samen te sporten. Het sporten wordt hierdoor gezelliger en je motiveert elkaar te gaan sporten.
  7. Maak een sportplanning voor jezelf. Zorg dat je naar een bepaald doel toe werkt. Een halve marathon lopen over 3 maanden is bijvoorbeeld een goede doelstelling.

Tips

  • Tip 1: Zorg voor opvallende lichtreflecterende kleding wanneer je in het donker gaat hardlopen.
  • Tip 2: Drink na het hardlopen minstens 3 glazen water en rek je spieren.
  • Tip 3: Zelf artikelen schrijven? klik: hier


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden