Wat je moet weten over anti muggen middel

Het bekendste anti muggen middel

DEET is bekend voor zijn muggen afwerende werking. De volledige naam van deze stof is diëthyltoluamide. Anti muggen middelen bestaan vaak voor een groot deel uit deze stof. Naast muggen weert het ook andere insecten af.

Muggen vinden de geur van DEET niet lekker en willen er dan ook niets mee te maken hebben. Verder wordt er gespeculeerd over het feit dat DEET de geurreceptoren van muggen in verwarring brengt.

Het percentage DEET in een anti muggen middel

Wanneer het percentage DEET tussen de 20 en 30 procent is, duurt de werking voor een korte tijd. Het ligt er ook aan hoeveel je zweet e.d.

Er zijn middelen met een hoger percentage (40% – 50%). Deze anti muggen middelen werken iets langer.

Pas op wanneer je een anti muggen middel koopt met meer dan 50% DEET. Dit product kan erg schadelijk zijn als je de verkeerde kleding draagt. Als je het toch wilt gebruiken moet je er zeker van zijn dat je kleding van katoen, wol of linnen is.

Ook wanneer je dit anti muggen middel gebruikt moet je voorzichtig zijn met de hoeveelheid. Als je teveel gebruikt kunnen blaren ontstaan.

Hoe moet je DEET niet gebruiken

Als je last hebt van muggen in je tent is het afgeraden om met DEET in de tent te sprayen. Diëthyltoluamide is een erg bijtende stof die je tent kapot kan maken.

Als je zwanger bent is het niet verstandig om anti muggen middel te gebruiken met een hoog percentage DEET. Hoewel het nog niet is bewezen of het schadelijk is, kun je toch maar beter voorzichtig zijn.

Gebruik van anti muggen middelen bij kinderen

Sommigen raden het gebruik van middelen met DEET helemaal af bij kinderen en sommigen zeggen dat het wel kan (als je het op de goede manier gebruikt). Bepaalde studies hebben bewezen dat het percentage DEET bij kinderen niet veel uitmaakt. Het is alleen zo dat hoe hoger het percentage DEET, hoe langer de werking.

Als je toch niet zonder zorgen DEET kan gebruiken voor je kind is Icardin een goede vervanger. Het middel is veilig en gemakkelijk aan te brengen op de huid zonder dat je handen vet worden. Ook hoef je niet bang te zijn dat het kleding aantast, zoals bij DEET wel het geval is.

Muggen bij je PC weghouden

Al een tijdje bestaan meerdere software die ervoor kunnen zorgen dat muggen niet bij je computer rondvliegen. Deze software zorgt voor ultra sound wat de muggen erg onaangenaam vinden.

Er zijn elektrische zoemers die ongeveer dezelfde werking hebben. Echter vinden veel mensen dat deze het niet goed doen. Nu maar hopen dat deze software het wel doet…

Als je geïnteresseerd bent, kun je zoeken op ‘anti mosquito software’. Als je dit hebt gedaan zul je al vele resultaten vinden.

Dit helpt niet tegen muggen

De UV insecten lamp: Door de Ultraviolette straling worden de muggen aangetrokken. Binnenin de lamp zit een metalen rooster dat onder stroom staat. Hierdoor worden muggen geëlektrocuteerd en vallen ze in de ‘opvangbak’.

Sommige insectenlampen hebben een metalen rooster waar muggen in vast komen te zitten, waardoor de muggen verbranden.

Dit alles werkt niet tot nauwelijks met muggen. Als je last hebt van andere vliegende insecten kun je het wel met goede resultaten gebruiken.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden