Waarom moeten we ons lichaam scrubben

Waarom moeten we ons lichaam scrubben?

Zonlicht, droogte en luchtvervuiling dat allemaal krijgt je opperhuid te voortduren, daarom is scrubben belangrijk, ‘t ontdoen van dode huidcellen en ‘t weer krijgen van een mooie gezonde, stralende huid.

Verzorgingsbehandeling

Scrubben is een voorbereidende verzorgingsbehandeling, het is de basis voor een nog mooier lichaam. Scrubs kunnen een verschillende basis hebben, een gelbasis een oliebasis of een cremebasis. Het voordeel van een scrub op olie basis is dat je erna op de huid geen bodylotion op hoeft tedoen.

De functie van een scrub is dode huidcellen en oneffenheden verwijderen en het stimuleren van de celvernieuwing. Ook wordt door de celvernieuwing te stimuleren de vorming van vetkussentjes voorkomen. Een scrub maakt ook de huidstructuur fijner.

Goed scrubben zorgt voor een goede doorbloeding, en kan ook helpen tegen vorming van puistjes. Ook voordat je de huid gaat scheren is scrubben goed. De huid voelt daarna glad en zacht aan en wordt steeds sterker en steviger. Scrubben doe je 1 tot 2 keer per week.

Scrubben is ideaal voor ’t aanbrengen van een zelfbruiner, de zelfbruiner komt dan egaal op ’t lichaam, ook is scrubben ideaal voor het zonnebaden, 8 dagen voordat je gaat zonnebaden even scrubben en je huid wordt mooi en gelijkmatig bruin.

Hoe ga je nou een scrub gebruiken?

Hier een paar tips:

  1. maak eerst de huid vochtig.
  2. vervolgens maak je zachte ronddraaiende bewegingen.
  3. scrub de ellebogen, knieeen en enkels iets langer omdat daar de huid wat ruwer is.
  4. spoel met voldoende water je lichaam weer af.

Wanneer ’t lichaam wordt gescrubt worden de verzorgingsproducten die je vervolgens gaat aanbrengen beter opgenomen.

Smeer na ’t scrubben een bodycreme of bodylotion aan op de huid, je zult 't merken dat de creme nog beter door de huid wordt opgenomen, bovendien voelt je huid heerlijk zacht aan.

Kies voor een bodycreme wanneer de huid wat droger is of als je dat fijner vindt, een bodylotion wordt vaak gekozen voor een normale huid of als je van een luchtig product houdt. Breng een bodylotion of bodycreme 2x per dag aan op je lichaam, dit zorgt voor een soepele en mooie glanzende huid. Wanneer je een favoriete geur gebruikt zijn daar ook bodylotions of bodycreme’s van met de bijpassende geur. Het voordeel van een bodylotion of een bodycreme te gebruiken uit de lijn van je favoriete parfum is dat de geur veel langer bij je blijft. Zo werkt dat weer in parfumland, dus dat geld ook als je douchegel of zelfs een scrub gebruikt uit je favoriete parfumlijn, je dus in laagjes werkt, de geur veel langer bij je op de huid blijft, en je dus de hele dag heerlijk ruikt.

Tot slot

Natuurlijk zijn er bodylotions en bodycreme's van heel veel merken, texturen en geuren. Laat je goed informeren in de parfumerie en zeg duidelijk wat je wensen zijn, dus textuur, geur enz. Ook geld dit natuurlijk voor de bodyscrub waar dit artikel overgaat. Dus heerlijk gaan scrubben vanaf nu 2x per week je hele leven lang voor 't behoud van een mooie, gezonde en glanzende huid.