Hoe kom je van donkere ellebogen en knieen af

Donkere ellebogen en knieën

De knieën en ellebogen zijn vaak donkerder dan de rest van het lichaam. Dit komt doordat de huid hier dikker is, snel uitdroogt en vaak veel dode huidcellen en huidschilfers bevat. Er zijn gelukkig meerdere manieren waarop je de huid van je ellebogen en knieën kunt bleken. Het elimineren van de dode huidcellen en hydrateren van de huid zijn hiervoor van belang. Maar deze stappen zijn vooral bedoeld om de ruwe huid van de ellebogen en knieën te verzachten. Om de huid te bleken zijn er echter andere zeer effectieve (zelfgemaakte) methoden die je kunt toepassen om de natuurlijke teint van je huid weer tevoorschijn te toveren.

Scrubben en hydrateren

Ellebogen en knieën voelen vaak droog en ruw aan en zijn vaak ook verkleurd. De droogte en verkleuringen worden beide op verschillende manieren aangepakt. Om af te komen van droge ellebogen en knieën, is het belangrijk om te beginnen met het scrubben van de huid. Door de ellebogen en knieën te scrubben, zullen je de huid ontdoen van de dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid zachter. Om deze stap te ondersteunen, is het van belang om de huid ook te hydrateren. Hiervoor smeer je de ellebogen en knieën in met een hydraterende crème of bodylotion. Vervolgens is het tijd om de huid te bleken op een natuurlijke manier.

Manieren om de huid van de ellebogen en knieën te bleken

Citroen

Citroen is een van de meest effectieve natuurlijke bleekmiddelen voor de huid. Bij overpigmentatie wordt het altijd aangeraden om citroen te gebruiken. Vanwege de antioxiderende werking van citroen wordt een gezonde celreproductie gestimuleerd. Hierdoor ziet de huid er direct droger uit. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer je een schijfje citroen over de donkere ellebogen en/of knieën wrijft. Laat het sap 10 à 15 minuten inwerken op de huid en verwijder dit daarna met een zachte handdoek. Eindig met een vochtinbrengende bodylotion. Herhaal dit minimaal eens per week om het resultaat te laten aanhouden.

Mosterdolie

Plantaardige oliën hebben in het algemeen een gunstig effect hebben op onze huid omdat ze de huid zachter maken. Mosterdolie is echter ook een zeer geschikte olie om de huid te bleken. De reden hiervoor ligt in het feit dat deze olie anti-bacteriële eigenschappen bevat. Door de combinatie van vitamine A, B en E zal de natuurlijke kleur en gezondheid van de huid van de ellebogen en knieën hersteld worden. Masseer de mosterdolie in de huid zodat de essentiële voedingsstoffen worden geabsorbeerd door de huid en het herstelproces van de cellen kan beginnen. Masseer de huid 5 à 10 minuten en spoel daarna af met lauw water. Probeer dit ritueel minimaal eens per week te herhalen.

Kokosolie

Kokosolie is een van de meest rustgevende ingrediënten die gebruikt worden binnen de gezondheidszorg. Daarnaast bevat kokosolie ook hydraterende en verzachtende eigenschappen. Om te genieten van blekende effecten, kun je het best kokosolie mengen met een halve theelepel citroensap. Deze combinatie is zeer geschikt om donkere plekken op de ellebogen en knieën te verwijderen. Masseer het mengsel van kokosolie en citroensap en masseer dit op de huid. Spoel de huid na 10 minuten en herhaal dit minimaal één keer per week.