Wat te doen tegen kaalheid

Inleiding

Gelukkig, je hebt een artikel gevonden dat je alles gaat vertellen over haarverlies. Sterker nog, dit artikel gaat over jou. Je zal jezelf herkennen in het volgende verhaal....

Over jou

Als je 's morgens wakker wordt kijk je gelijk op je kussen om te zien hoeveel haar je nu weer verloren ben. Je bekijkt je kam en je borstel na elk gebruik en probeert de haren te tellen die erin zijn blijven hangen. Je zet je bril op na het douchen om te kijken hoeveel haar er in de douche of wasbak ligt na het wassen. Je bent angstig, nerveus en bang, hoeveel zal je vandaag verliezen en wanneer zal het anderen opvallen dat je kaal wordt. Je bent bang voor de indruk die je maakt op je baas, vrienden, collega’s en zelfs vreemde die je op straat zien lopen. Wat een verschrikkelijke manier om te leven! Als kaal worden je dagelijks zo’n zorgen baart, doe er dan wat aan!

Wat te doen

Raadpleeg als eerste een arts om er zeker van te zijn dat er geen fysieke oorzaak is waar gewoon een behandeling voor bestaat. Sommige ziektes hebben haarverlies als eerste symptomen, en je wilt er ook zeker van op de hoogte zijn als je bijvoorbeeld diabetes hebt. Bacteriële infecties en schimmel infecties kunnen haarverlies veroorzaken, en kunnen heel goed worden genezen. Zorgen, angst, stress en ernstige trauma’s kunnen een oorzaak zijn. Chirurgische ingrepen kunnen het veroorzaken, en ook zwangerschap kan de oorzaak zijn van jouw haarverlies. Al deze oorzaken zijn tijdelijk, of goed te behandelen dus dat zal een hele opluchting voor je moeten zijn.

Als je daarentegen bij de miljoenen mensen hoort waarbij het gewoonweg gaat om erfelijkheid en/of hormonen, dan moet je ergens anders zoeken.

  1. Als eerste en belangrijkste, zorg goed voor je lichaam met genoeg beweging en een gezond dieet. Dit heeft zeer zeker effect op de gezondheid van je haar en remt je haarverlies.
  2. Verminder stress en angsten in je leven, meditatie en yoga zijn goede manieren om dit te bereiken.
  3. Doe voorzichtig met je haar, kam of borstel het niet te ruig en gebruik geen sterke shampoos. Gebruik niet te veel verfproducten of andere chemische middelen, en gebruik niet te vaak een föhn of krulijzer.
  4. Experimenteer met de verschillende haargroei producten die verkrijgbaar zijn om haaruitval tegen te gaan. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter je resultaten zullen zijn. Een product als bijvoorbeeld Provillus zou je bij het eerste vermoeden van haarverlies al moeten gaan gebruiken.
  5. Probeer ook natuurlijke producten zoals etherische oliën en kruiden die je tegen komt in de health stores, of op internet. Opnieuw geldt dat je moet blijven experimenteren tot je er achter bent wat voor jou werkt. Iedereen is uniek en zal anders reageren op de verschillende behandelingen.

Hoe erg het bij jou op dit moment ook is, als je er onder lijdt ben je het aan jezelf verplicht om er iets aan te doen. Wees er vroeg bij en ontdek wat voor jou het beste werkt.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden