Laat je haar sneller groeien

Er zijn verschillende manieren om je haar een handje te helpen zodat het iets snsller groeit. Er zijn veel redenen waarom iemand zijn haar sneller zou willen laten groeien, een verkeerd geknipt kapsel, als je droog haar hebt of juist gespleten punten. Met deze tips en trucks zal je haar tussen de 1 en 3 cm sneller per maand groeien.

Zonlicht

In de zomer groeit je haar sneller dan in de winter. Weet je waar om dat zo is, je haar groeit namelijk sneller omdat het blootstaat voor de vitamine D in het zonlicht. Dus ga zo vaak mogelijk naar buiten als de zon schijnt. Proteïnes Een tekort aan proteïnes is vaak de hoofdreden van droog en beschadigd haar. Om je haar sneller te laten groeien moet je ervoor zorgen dat je genoeg proteïnes binnenkrijgt. Die zitten in vlees, vis, eieren, soya melk, melk, en peulvruchten. Je kan ook milkshakes drinken met weij proteïnes. Dit is een hoog poeder supplement dat amino zuren bevat, wat goed is voor zowel je haar als je lichaam. Vitamine B Om je haargroei een boost te geven is het aan te raden dat je extra vitamine B neemt. Dit kan je gewoon kopen bij de drogist in druppel of vaste vorm. Je kan ook biergist tabletten nemen, die zijn ook rijk met vitamine B. Vitamine B zit ook in oa de volgende etenssoorten

 • Ontbijtgranen
 • Brinta
 • Varkensvlees
 • Levertjes en niertjes
 • Melk
 • Eieren
 • Aardappels
 • Peulvruchten
 • Champignons
 • Avocado’s
 • Noten en gedroogde vruchten
 • Bananen


Schedel massage

Een schedel massage is een van de belangrijkste aspecten als het gaat om het versnellen van je haargroei. Masseer je schedel minstens een keer per dag, bij voorkeur wanneer je er goed de tijd voor hebt. Je beweegt het vlees op je schedel, zachtjes tikkend over je schedel heengaan werkt ook goed, om je haargroei te stimuleren. Knoflook en ui Sommige mensen zweren erbij om knoflook en ui over hun hoofd heen te smeren.Net voordat je naar bed gaat smeer je het in op je hoofdhuid, en laat het een nachtje intrekken. Omdat het niet heel makkelijk is om knoflook over je hoofd te smeren, kan je ook een beetje olijfolie gebruiken en de knoflook er doorheen roeren. Als je niet tegen de sterke geur kan, dan is er ook shampoo met knoflook. Je kan het gebruiken om je haar te wassen en als je het uitspoelt ruikt je hoofd niet naar knoflook.

Lavendel Olie

Is een schedel massage met knoflook gewoon niks voor jou, dan kan je het inplaats van met knoflook ook met lavendelolie doen. Voor veel mensen is lavendel olie een wondermiddel als het gaat om haargroei stimulatie. Wrijf een keer per week de lavendel olie in je haar en doe er daarna een handdoek omheen en laat het 30 minuten intrekken voordat je het uitwast. washing

Aloe Vera

Masseer aloe vera op je schedel en laat het voor minstens 1 uur intrekken. Aloe vera zit vol met vitamines, mineralen en proteïnen, en doet echt wonderen.

Rozemarijn

Voeg een paar druppeltjes rozemarijn olie toe aan je shamppo. Rozemarijn stimuleert je bloedsomloop en daardoor dus ook je haargroei.

Combineren

Probeer de bovengenoemde tips met elkaar te combineren voor een nog beter effect. De meer tips die je probeert de sneller je haar zal gaan groeien.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden