Hoe maak je je haar lichter op een natuurlijke manier

Inleiding

Alle meisjes doen er alles voor om mooi haar te krijgen. Velen dromen van haar dat er zomers en licht uit ziet. Er bestaan allerlei chemische middeltjes om dit voor elkaar te krijgen, maar deze middeltjes zijn natuurlijk niet goed voor je haar. Er zijn echter ook natuurlijke middeltjes die ervoor kunnen zorgen dat je haar lichter wordt, een van de belangrijkste middeltjes is de zon. In de zomer is je haar sowieso lichter dan in de winter, maar je kunt het proces uiteraard versnellen zonder dat het al te kwetsbaar is voor je haar. Maar hoe maak je je haar op een natuurlijke manier lichter? 

Zonlicht

De beste en meest natuurlijke manier om je haar te blonderen of lichter te maken, is door veel buiten in het zonlicht te zijn. Je huid wordt daardoor bruiner, waardoor je haar sowieso al lichter lijkt, maar je haar zelf wordt er ook lichter door. 
Om het beste en snelste resultaat te krijgen als je buiten in het zonlicht bent, kun je je haar insmeren met een van de onderstaande huishoudmiddeltjes om je haar extra snel die lichtere tint te geven

Olijfolie

Veel mensen vinden het eng om olijfolie te gebruiken, omdat ze bang zijn dat de olie hun haar en hoofdhuid snel vet maakt. Dit klopt, maar olijfolie is ook prima geschikt om je haar lichter te maken in de zomer. Zolang je niet te veel of te vaak olijfolie gebruikt is er niets aan de hand. Je kunt er ook voor kiezen om de olijfolie met honing te mengen, alvorens je het in je haar smeert. Honing is ook erg goed voor je haar en beschermt tegelijkertijd tegen uitdrogen. Gebruik gelijke hoeveelheden honing en olijfolie, dus 50 milliliter honing op 50 milliliter olijfolie. Meng de twee bestanddelen goed door elkaar en laat ze in je haar trekken. Je hoeft hierbij niet per se in de zon te gaan zitten, maar het versnelt het proces wel. 

Citroensap

Dit is toch wel de highlighter die het meest gebruikt wordt en ook het meest bekend is onder de mensen. Smeer je haar in met citroensap en ga een uurtje in de zon zitten. Het zuur uit de citroenen zorgt dat je haar sneller kleurt. Het is wel belangrijk dat je je haar na afloop goed wast en ook een conditioner gebruikt, want door deze methode droogt je haar ontzettend snel uit. 
Gebruik overigens ook geen citroensap uit een flesje, maar gebruik het citroensap uit een citroen. Citroensap uit een flesje bevat namelijk allerlei conserveringsmiddelen die absoluut niet goed zijn voor je haar. Verder is het belangrijk dat je het citroensap met water verdunt, omdat het anders ook schadelijk kan zijn voor je haar. Knijp de citroen dus uit boven een bakje en doe daar vervolgens water bij. Roer goed, zodat het water en het citroensap goed mengen.

Kamillethee

Een derde, erg bekende optie, is het gebruik van kamillethee om je haar net die ene tint lichter te maken. Er bestaan tegenwoordig allerlei shampoos waar kamille in verwerkt is, om je haar een natuurlijke boost te geven, maar het beste werkt het natuurlijk als je zelf voor de kamille zorgt. Zet een sterke kop thee met kamille uit een theezakje of met kamillebloemen en laat deze afkoelen. Gebruik op zijn minst drie tot vier theezakjes om de juiste sterkte te krijgen. Wanneer de thee is afgekoeld, giet je deze over je haar en laat je deze in de zon intrekken totdat je haar helemaal droog is. Was het daarna nog goed met een conditioner en je hebt lichter haar.

Conclusie

Er zijn veel natuurlijke en goedkope middeltjes om je haar lichter te maken. Door veel buiten in de zon te zijn, zal je merken dat je haar lichter wordt. Maar je kunt het proces ook versnellen door honing en olijfolie, citroensap of kamillethee te gebruiken. Door deze middeltjes in je haar te smeren en in de zon te zitten, zal het verkleuringsproces in je haren sneller gaan en zal het gewenste resultaat sneller bereikt worden. Het is wel belangrijk dat je na afloop je haren goed wast met conditioner om beschadigingen of uitdroging te voorkomen. Veel succes!

Reacties (2)

Reageer
Noia reageerde 5 jaar geleden
17 Sep 19:36
Hoi Pluiza,

Bedankt voor je reactie. Zo zie je maar dat er nog meer manieren zijn om je haar lichter te maken zonder dure shampoo's of verf!
Pluiza reageerde 5 jaar geleden
17 Sep 18:12
Om mijn haar blond te maken doe ik zeewater/water met zout in een spuit, wat ik vervolgens in me haar weer spuit. Ik was het zeezout niet uit me haar. En me haar word niet droog.

Hoe feller de zon schijnt hoe blonder ik word. In de winter werkt het ook, zolang er maar een zonnetje is.