10 Tips voor goedverzorgde en gezonde nagels

Inleiding

Handen en nagels zijn onze persoonlijke visitekaartjes. Afgezien van dat ze er zo mooi uitzien zijn ze nog functioneel ook. We doen vanalles en nog wat met onze nagels. Maar door alle dagelijkse drukte en rompslomp hebben velen van ons weinig tot geen tijd voor de verzorging van nagels. Een aantal tips om hieraan veranderingen te brengen zonder dat je teveel tijd kwijt bent.

10 handige tips

  1. De beste manier om gezonde, mooie nagels te krijgen is om allereerst goed en gevarieerd te eten. Vergeet niet om vooral water te drinken. Drink gerust een aantal extra glazen per dag.
  2. Vitamine B2, B3, B5 en B8 zijn goed voor jouw nagels. Dit zit feitelijk al in je dagelijkse voeding. Hebben jouw nagels toch iets extra's nodig dan kun je denken aan voedingssuplementen.
  3. Gebruik nagelriemolie. Dagelijks gebruik is echt niet noodzakelijk. Om de dag of om de twee dagen is al ruim voldoende. Je zal al na een week het verschil zien!
  4. Probeer het nagelbijten af te leren. Gebruik afwashandschoenen als je met bijtende schoonmaakproducten werkt.
  5. Geef jezelf 1 keer in de week of 1 keer in de twee weken een onderhoudsbeurt oftewel een manicure. Dit kan even snel zijn. Maar het kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kan hiervoor ook naar een nagelsalon gaan. Voor tips zie hieronder.
  6. Je kan ervoor kiezen om je nagels te bufferen (polijsten), zodat ze er mooi gezond uit zien. Het geeft bij zowel mannen als vrouwen een mooie look. Maar niet noodzakelijk. Hiervoor kan je verschillende buffervijlen, ook wel glansvijlen, in de winkel vinden. Let hierbij wel op: Buffer je nagels niet indien je nagellak zet. Nagellak blijft beter en langer zitten als je je nagels niet hebt gepolijst.
  7. Gebruik nagellakken op veganistische basis. Je hebt nagelverstevigers op de markt. Wie kent ze nou niet? Maar je hebt ook speciale lakken die ervoor zorgen dat je nagels soepel worden. Hierdoor scheuren sommige dikke nagels minder gemakkelijk. Inspecteer je nagels. Kijk of ze dun of dik zijn. Zijn ze bijvoorbeeld geribbeld? Weet je het niet? Ga gerust langs een nagelstyliste en laat je adviseren. Artsen kunnen je ook adviseren. Die kunnen je adviseren of je meer ijzer nodig hebt, aan vitaminegebrek lijdt en ga zo maar door. Enkel door 1 goede blik te werpen op jouw nagels.

    De meeste van de 'behandel'nagellakken zijn trouwens doorzichtig. Een aantal zijn zonder glans, wat goed uitkomt voor mannen. Aangezien die liever au naturel gaan.

  8. Gebruik ten alle tijden een basecoat. Dit is vaak een clearlak die verkleuring die de nagellak teweegbrengt tegengaat.
  9. Gebruik een nagellakremover zonder aceton.
  10. Bij gezonde nagels horen gezonde handen. Haal eventuele eelt weg door middel van een goede scrub. In geval je hardnekkige eelt op je hand hebt: een puimsteen. Verzorg ze vervolgens met een voedende handcrème. Maak je vooral geen zorgen voor littekens aan je handen of als je een vinger bent kwijtgeraakt. Men neemt je maar zoals je bent. Je voelt je na afloop veel beter en het ziet er veel beter uit.

Manicure

Hieronder een houvast voor een wekelijkse manicure. Je kan naar wens een aantal dingen weglaten of toevoegen.

  • Het in vorm vijlen of knippen van de nagels.
  • Het verwijderen van die irritante velletjes op je huid, net naast je nagel.
  • Gebruik een bokkenpootje om jouw nagelriemen naar achteren te duwen en de dode huidcellen te verwijderen.
  • Week je nagels met vooraf verwarmde nagelriemolie.
  • Een masker.
  • Een scrub.
  • Nagels lakken.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden