JIJ bent de Schakel in de Beste Zorg!

Negatief imago.

Er is de laatste jaren veel gemor over kwaliteit in de zorg. Het ene na het andere verpleeghuis, zorgcentrum of ziekenhuis komt negatief in de krant of op internet omdat de zorg niet goed genoeg is. De overheid blijft bezuinigen op de torenhoge Zorgkosten in Nederland en de sector moet zelf maar uitzoeken hoe ze hier nog goede zorg mee kan bieden. De zorg voor het personeel is vaak een ondergeschoven kindje.

Zelf heb ik ook jaren in de zorg gewerkt op de afdeling P&O. Weinig geld voor scholing en ontwikkeling en mede daardoor blijf je achter de feiten aan lopen. Je wilt wel maar je weet niet hoe!

Wat kun jij doen?

Waar we denk ik vooral mee bezig moeten zijn in de zorg, is het blijven verbeteren van de kwaliteit van de medische zorg én de aandacht voor de mens achter de patient en de medewerker. Die rol kunnen de medewerkers en leidinggevenden op zich nemen. Stoppen en klagen over wat fout is en waar we meestal geen directe invloed op hebben. Daarvoor in de plaats gebruik je de energie voor waar je WEL invloed op hebt. Er is nogal veel ophef ontstaan over een onderzoek van een verzekeringsmaatschappij naar wie Het Beste zorg biedt in Nederland . Onduidelijkheid over wat er allemaal bij mee heeft geteld en dus zijn er (medewerkers in) organisaties die zich aangevallen voelden.

Het kan je ook enorm motiveren om te zien dat iemand anders het beter doet. Het kan je demotiveren als je denkt dat dit niet haalbaar is.

Wat we vooral moeten doen is kijken naar onze eigen organisatie en vooral naar jouw eigen rol hierin:

  • Wat kan IK vandaag beter doen dan gisteren?
  • Wat is voor mij een nuttige bijdrage aan de zorg voor de patient vandaag?
  • Wil ik mijn eigen patient zijn?
  • Heb ik vandaag al een compliment gegeven aan een collega?

Zorg dat je trots bent op je eigen werk, je inzet, je collega's en wat je met je team hebt bereikt vandaag. Wat deden we goed en wat kan beter? Daar draait het volgens mij om! Zorg komt van binnenuit en maak jezelf trots vandaag!

Wees een Ambassadeur van je organisatie. JIJ bent een onmisbare schakel in het bereiken van goede zorg! Kijk om je heen en zie de dingen die beter kunnen. Zet het op de agenda van het volgende overleg en zorg dat jullie een duidelijk omschreven doel hebben waar draagvlak voor is. Koppel regelmatig terug hoe het ervoor staat. Ga door tot het doel bereikt is en VIER JE SUCCES!

Samen Sterk

Maak je werk zelf weer leuk en verbeter waar jij invloed op hebt!

Dat zorgt voor leuke mensen die met een goed humeur voor de patienten zorgt en alles doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om het de patient, zichzelf en het team vandaag naar de zin te maken!

Dat geeft het gevoel dat je er met elkaar voor staat en dat je wel degelijk invloed hebt op je werk in de zorg. Klagen over van alles helpt niet, wel dat je de dingen wat jij beter vindt moeten, aanpakt.

Samen Sterk en met Meer Plezier aan het Werk!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden