Rechte tanden krijgen door een onzichtbare beugel

Onzichtbare beugel

De laatste jaren is er in de Verenigde Staten een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor je volledig onzichtbaar een beugel kunt dragen. Invisalign is een beugel die op maat wordt gemaakt. Iedere aligner wordt zo gemaakt dat die precies om een tand past omdat ze worden gemaakt naar de vorm van je tanden. De beugel is onzichtbaar doordat de aligners exaxt dezelfde vorm als je tand hebben en doordat ze doorzichtig zijn. Mensen die naar je tanden kijken, zullen denken dat ze gewoon naar jouw tanden kijken in plaats van naar een doorzichtige beugel!

Over de onzichtbare beugel

Vind je dat je tanden scheef staan maar heb je geen zin in een duidelijk zichtbare beugel? Het kan tegenwoordig gelukkig ook anders omdat er sinds kort onzichtbare beugels zijn verschenen op de markt.

  • Sinds kort kun je in Nederland ook Invigalign beugels laten plaatsen. Dit is een indrukwekkende vooruitgang binnen de orthodontie en is in Amerika al een gigantisch succes. De beugel is gemaakt van plastig en is vrijwel onzichtbaar. De beugel is ideaal als je een mooi gebit wilt maar niet jarenlang met een zichtbare beugel rond wilt lopen.
  • De beugel ziet er uit als een kleine variant van de gebitsbeschermers die boksers en hockeyers dragen, maar dan gevormd naar de vorm van je tanden en volledig doorzichtig. Door gelijkmatige constante druk breekt het bot aan de ene kant af en groeit het bot aan de andere kant van de tand weer aan. Hierdoor worden de tanden net zolang verschoven totdat ze recht staan.
  • Het bijzondere aan deze nieuwe onzichtbare beugel is dat van tevoren een computersimulatie wordt gemaakt. Zo kan je op het beeldscherm al zien wat het resultaat van de behandeling wordt. Hierdoor is teleurstelling vrijwel uitgesloten omdat je al weet wat je ervan kunt verwachten. Bovendien krijg je ook direct te horen hoe lang je de beugel zult moeten dragen om het getoonde resultaat te kunnen bereiken. Meestal zal dit korter duren dan bij standaard beugels.
  • Om de twee weken krijg je een nieuw setje bitjes. Deze worden aligners genoemd. Je hoort de onzichtbare beugel dag en nacht te dragen. De verschuiving van de tanden gaat met heel kleine stapjes van een kwart millimeter. Een onzichtbare beugel draag je gemiddeld tussen de 6 en de 18 maanden.
  • Je kunt de bitjes uitdoen tijdens het eten en drinken maar er wordt geadviseerd om ze minstens 22 uur per dag in te houden. Op deze manier zal het volgende setje bitjes ook goed om de tanden heen sluiten. Op deze manier kan worden gemeten of je je onzichtbare beugel wel vaak genoeg hebt ingehad.
  • In Nederland zijn er inmiddels enkele honderden mensen die een onzichtbare beugel dragen. Dit zijn relatief weinig mensen, maar dit komt doordat de techniek nog niet bekend is en omdat de prijzen hoger liggen dan bij andere beugels. De onzichtbare beugel wordt daarnaast vaak niet vergoed door de verzekeraar.
  • Er zijn drie soorten behandelingen: Express, Anterior en Full. De Express behandeling duurt 3 maanden en kost ongeveer 2.000 euro. De Anterior behandeling duurt 7 maanden en kost ongeveer 3.000 euro. De Full behandeling duurt zo lang als nodig is en kost ongeveer 4.500 euro.

Let op

De minimum leeftijd voor een behandeling met een onzichtbare beugel is doorgaans 18 jaar.

Bron

www.invisalign.eu

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden