Tips voor het verzorgen van handen en nagels

Tips voor het verzorgen van handen en nagels

Verzorgde handen en nagels zijn je visitekaartje, maar hoe krijg je ze, en nog belangrijker: Hoe behandel je je handen en nagels?

Functies

Een belangrijke functie van de nagel is de huid onder de nagel bescherming bieden, deze huid is heel kwetsbaar. Je nagels kunnen aangeven hoe ‘t staat met je gezondheid, bij bepaalde ziektes of aandoeningen kan het uiterlijk van je nagels veranderen, denk aan b.v. ijzertekort psoriasis of andere huidaandoeningen, de nagel kan dan b.v. deukjes krijgen.

Wat is een nagel

De nagel is opgebouwd uit een stof die bestaat uit dode verhoornde cellen, ook is de nagel transparant maar hij lijkt roze door de bloedvaten die eronder liggen. Nagels groeien vanuit een nagelbed. Het is belangrijk dat we de nagelriemen goed naar achter duwen, daardoor kan de nagel beter groeien.

Hier een paar tips voor mooie verzorgde handen en nagels:

  • 1. Neem een hand/nagelbadje (dat kan je kopen bij de parfumerie) doe daarin lauwwarm water en een bruistablet voor je nagels, per hand laat je de nagels 2 minuten weken. De bruistablet zorgt ervoor dat de nagels schoon gebruist worden.
  • 2. Droog de handen af en duw de nagelriemen zachtjes met een bokkenpootje naar achter.
  • 3. Vijl de nagels (met een glasvijl) in de gewenste vorm, altijd van je af.
  • 4. Breng wat nagelriemcreme aan op de nagelriemen voor 't behoud, soepelheid en verzorging van de nagelriem. 5. Als laatste de handcreme, deze breng je aan op de bovenkant van je hand en wrijf de creme goed in.

Dit zijn de basisstappen voor mooie handen en nagels, doe deze stappen 2x p.w. voor 't behoud van mooie handen en nagels, handcreme kan je dagelijks aanbrengen voor 't behoud en verzorging van de handen.

Nagelriemcreme breng je 3x per week aan op de nagelriemen, dit zorgt namelijk voor de soepelheid van de nagelriemen en daardoor kan je ze ook beter naar achter duwen.

Lakken

Basecoat

Wannneer je je nagels wilt gaan lakken, breng je eerst een basecoat aan, een basecoat is een transparante nagellak die zorgt voor bescherming van de kleurlak. Wanneer je namelijk gekleurde nagellak gebruikt, met name rood of hele felle kleuren, kunnen de kleurpigmenten in de nagels trekken waardoor de nagels kunnen gaan verkleuren en geel kunnen worden. De basecoat geeft net dat laagje extra bescherming.

Kleur

Vervolgens breng je de kleur aan, altijd in ’t midden beginnen met lakken en van de nagelriem af, dan lijken de nagels namelijk optisch langer. Wanneer je een kleur nog te doorzichtig vindt breng je nog een extra laagje aan. Belangrijk is dat je elk laagje goed laat drogen.

Topcoat

Als laatste stap breng je een topcoat aan, een topcoat is een doorzichtige glanzende nagellak die ervoor zorgt voor de bescherming van de kleur en geeft bovendien een mooie glans aan de nagels. Ook zorgt de topcoat ervoor dat de kleurlak beter blijf zitten. Een topcoat kan je natuurlijk ook alleen gebruiken als je verzorgde nagels wilt met een mooie glans zonder dat er veel kleur opzit.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden