Het corrigeren en opmaken van verschillende oogvormen, hoe doe je dat

Het corrigeren en opmaken van verschillende oogvormen, hoe doe je dat?

Er zijn zoveel soorten en verschillende ogen, maar hoe maak je nou bv. bolle ogen minder bol? En hoe maak je verschillende ogen mooi op? Dat ga ik uitleggen in dit artikel over het corrigeren en mooi opmaken van verschillende ogen.

Verschillende soorten ogen:

  • Bolle ogen
  • Diepliggende ogen
  • Zware oogleden
  • Ver uit elkaar staande ogen
  • Dicht bij elkaar staande ogen
  • Aziatische ogen

Verschillende soorten ogen en de daarbij passende oogmakeup

Bolle ogen

Bij bolle ogen gebruik je geen parlemoer oogschaduw, dan komen de ogen juist naar voren. De wenkbrauwen maak je wat hoekiger dit kan je met een wenkbrauwpotlood doen of met wenkbrauwpoeder, met een eyelinerpotlood ga je langs de wimperrand, dit mag best een beetje dik aangebracht worden. Met een kohlpotlood breng je in ’t oog een lijn aan. Op het bewegend ooglid breng je een middeldonkere kleur aan, met een donkere kleur fixeer je de eyeliner, dit doe je met een dun penseeltje zo wordt ’t eyelinerpotlood intenser. Breng onder je wenkbrauw een lichte kleur aan, goud of gebroken wit dit is noem je een highlighter. Als laatste stap breng je veel mascara aan op de bovenste en onderste wimpers.

Diepliggende ogen

Breng op het bewegend ooglid een lichte kleur aan, zet tussen de wimpers wat donkere stipjes en vervaag die goed, Breng op de arcadeboog een iets wat donkere kleur heel subtiel aan. Breng in ’t oog een champagne of wit oogpotlood aan dit geeft frisheid en openheid in ’t oog. Als laatste breng je wat mascara aan op de punten van de wimpers.

Zware oogleden

Breng op het bewegend ooglid een lichte kleur aan. Langs de wimperrand breng je een smalle lijn met een eyeliner aan. Breng vanaf de buitenkant van ’t oog een donkere kleur aan en stop halverwege, zo krijgt je oog meer openheid, sluit dan het oog en vervaag de kleur goed. Fixeer de eyeliner met oogschaduw, dan blijft deze goed zitten. Breng een zachte kleur highlighter aan onder de wenkbrauw zoals abrikoos of beige, geen glans maar mat. Als laatste breng je mascara aan op de buitenste hoeken om accent te zetten.

Ver uit elkaar staande ogen

Teken de wenkbrauwen iets meer naar binnen, breng een beetje donkere oogschaduw aan en vervolgens afmaken met veel mascara boven en onder.

Dicht bij elkaar staande ogen

Teken de wenkbrauwen iets langer aan de buitenkant en breng mascara aan op de buitenste hoekjes van de wimper.

Aziatische ogen

Breng als 1e een dikke eyeliner aan met potlood, ook onder ’t oog. Maak met wenkbrauwpoeder de wenkbrauwen strak, wenkbrauwpoeder vult de wenkbrauwen mooi op. Onder de wenkbrauw breng je een neutrale highlighter aan en vervolgens mascara boven en onder ’t oog.

Tot slot

Dit waren een paar basis stappen voor 't corrigeren van verschillende ogen. Wat erg belangrijk is is dat je goede penselen gebruikt, goed gereedschap is het halve werk, en met goede penselen komt 't product mooi op de ogen. Reinig altijd na gebruik de penselen met een kwastenreiniger, zo voorkom je dat de kleuren door elkaar lopen en nog belangrijker dat bacterien geen kans krijgen en je dus zo een irritatie kan krijgen bij de ogen.