Waarom moeten we een speciale oogcreme gebruiken

Waarom moeten we een speciale oogcreme gebruiken?

Oogcreme’s, wie kent ze niet. Waarom kan je niet je gewone gezichtscrème onder je ogen smeren en hoe weet je nou als je in de parfumerie staat welke oogcreme geschikt is voor jou? Dat ga ik allemaal in dit artikel over oogcreme’s vertellen.

De huid rondom de ogen

De huid rondom onze ogen is dun en teer. De dunne huid van de onderste oogleden is ongeveer tienmaal dunner dan de huid van onze handpalmen. De oogzone wordt niet soepel gehouden door talgkliertjes of door vetweefsels opgevuld.

De eerste tekenen van lichte veroudering

Na ongeveer 25 jaar vertoont de huid rondom onze ogen dan ook de 1e vermoeidheidstekenen zoals donkere kringen, zwellingen maar ook fijne lijntjes. De eerste lijntjes komen vooral door stress en uv-licht, uv-licht werkt extreem uitdrogend, de elasticiteit van de huid neemt af. Creme’s en pads met vochtverzorgende ingrediënten werken goed tegen vermoeidheidstekenen.

Hoe werken oogcreme’s?

Wanneer je een product gaat gebruiken dat werkt tegen vermoeidheidsverschijnselen, zuigen de droge zones zich gewoon vol waardoor de oneffenheden wat wegtrekken alsof ze worden gladgestreken. Als je een product gaan gebruiken tegen wat diepere lijntjes bevat zo’n product siliconen, zij trekken direct in de rimpel en vullen deze als ’t ware op zodat je optisch meteen resultaat ziet. Voor resultaat op de langer termijn heb je producten waar Retinol (vitamine A) inzit, retinol stimuleert de celvernieuwing en verbetert de structuur van het bindweefsel. Natuurlijk werken bovenste 2 genoemde producten ook op langer termijn maar zijn wat minder geconcentreerd. Voor oogcreme’s geld, 2x per dag aan brengen voor een mooi resultaat.

Hoe breng je een oogcreme aan?

Een oogcreme gebruik je altijd ’s morgens en ’s avonds. Je neemt met een spatel (als je een potje oogcreme hebt) dat is namelijk schoner dan dat je elke keer met je vinger in de pot gaat, een beetje oogcreme te grote van een speldeknopje aan op de ringvinger, die is namelijk het zachtste. Vervolgens breng je de creme aan op het bot rondom je oog, dus van binnen naar buiten met kloppende bewegingen, en boven je oog op het bot doe je hetzelfde. Waarom niet op het zachtste gedeelte van je ogen? Omdat door het knipperen van je ogen en de warmte van de huid de oogcreme daar komt waar nodig. Wanneer je de creme op het zachte gedeelte aanbrengt, kan de oogcreme in je ogen komen, als je mascara opdoet en je knippert kunnen je wimpers tegen je huid aankomen waar de oogcreme zit en daar is het dus iets vetter dus gaat de mascara afgeven.

Soorten oogverzorging

Je hebt veel verschillende oogcreme’s, natuurlijk hangt het ervan af wat je zelf fijn vind maar ook de huid rondom je ogen speelt mee, of de huid droog is enz. Oogverzorging tegen vermoeidheidstekenen zijn vaak op basis van verkoelende gels met cafeïne, algen en vitamine C deze bevorderen de microcirculatie en helpen ’t weefsel te ontlasten, licht inkloppen bij ’t aanbrengen dat stimuleert ook de lymfestroom. Je hebt oogcreme’s met een creme structuur deze zijn vaak met een verstevigende werking.

Merken met goede oogcreme's

  • Clarins
  • Estee Lauder
  • Clinique ( dit is een merk dat 100% parfumvrij is en allergie getest)
  • Lancome