Wat zijn de oorzaken van rode ogen

Last van rode ogen

Bloeddoorlopen rode ogen zorgen voor een vermoeide en zieke blik. De gezwollen rode adertjes dragen niet bepaald bij aan een frisse oogopslag en je zult er uitzien alsof je de hele nacht niet hebt geslapen. Iedereen begint de dag natuurlijk het liefst met een uitgerust en fris uiterlijk en gelukkig zijn de oorzaken van rode ogen bekend zodat je er gemakkelijk iets aan kunt doen!

Wat zijn de oorzaken van rode ogen?

  • Overmatig alcoholgebruik. Door het drinken van alcohol kunnen de adertjes in de ogen tijdelijk zwellen.
  • Slaaptekort. Te weinig slaap zorgt sowieso al voor een vermoeide blik (bij de meeste mensen) maar de adertjes worden ook beter zichtbaar.
  • Roken of meeroken. Wanneer je zelf rookt en je wilt geen rode ogen hebben, kun je best stoppen met roken. Dit is niet alleen goed tegen rode ogen uiteraard... Gelukkig is het in veel openbare ruimten inmiddels al verboden om te roken zodat je minder vaak in rokerige ruimtes zult verkeren.
  • Contactlenzen kunnen bij het langdurig dragen ervan zorgen voor rode ogen. Draag de lenzen in dit geval minder lang en alleen wanneer je ze echt nodig hebt, zoals op het werk of op school. Door het dragen van contactlenzen zullen je ogen droger worden als je ze dicht houdt. Slaap daarom niet met contactlenzen in en draag je contactlenzen niet wanneer je naar het strand gaat. Bij gevoelige ogen kun je beter je lenzen uitdoet wanneer je in warme ruimten bent.
  • Mensen die veel in hun ogen wrijven, hebben meer kans op rode ogen. Daarnaast kun je met het wrijven in je ogen vuil in de ogen brengen en dit kan de ogen gaan irriteren.
  • Droge lucht kan ook zorgen voor rode ogen. Laat de verwarming of airconditioning zo vaak mogelijk uit en plaats een bakje water of luchtbevochtiger.
  • Sommige stoffen in make-up, chloor, zeewater en shampoo kunnen de ogen irriteren. Wanneer je na het zwemmen rode ogen hebt, gebruik dan altijd een zwembril. Je make-up kan ook de oorzaak van rode ogen zijn. Gebruik daarom een week lang geen make-up. Als je daarna geen rode ogen meer hebt, kun je beter andere make-up gaan gebruiken. Wanneer je je gezicht reinigt (of zelfs maar aanraakt!) dien je altijd schone handen te hebben.
  • Besteed niet te veel tijd achter de computer of televisie. Las veel pauzes in zodat je lichaam en geest kunnen uitrusten.
  • Is geen van bovenstaande oorzaken op jou van toepassing? Dan is het mogelijk dat je een allergie hebt! Raadpleeg een huisarts om er achter te komen hoe je van je rode ogen af kunt komen.

Conclusie

De voornaamste oorzaak van rode ogen is een ongezonde levensstijl. Roken, te weinig slaap, te veel alcohol en te veel tijd besteden achter pc of tv zijn belangrijke factoren die voor rode ogen kunnen zorgen. Voor een frisse en gezonde oogopslag zul je meestal je levensstijl iets aan moeten passen. Je zult merken dat je hierdoor niet alleen van je rode ogen af zult komen; je gezondheid zal verbeteren en je zal veel beter in je vel zitten. Dit zal niet alleen aan je ogen terug te zien zijn!

Bron

trendystyle.net - bloeddoorlopen ogen