Hoe kan je kraaienpootjes voorkomen, verwijderen en verbergen

Kraaienpootjes voorkomen en verminderen

Dermatologen beweren dat kraaienpootjes de eerste rimpeltjes zijn die bij vrouwen verschijnen. Kraaienpootjes hoeven niet perse een teken van ouderdom te zijn, omdat ze ook kunnen ontstaan als je een druk leven leidt en je huid niet goed verzorgt. De huid rondom de ogen is zeer gevoelig; roken, blootstelling aan de zon en andere slechte gewoonten kunnen de oorzaak zijn van kraaienpoten. Andere, minder schadelijke activiteiten zoals vaak lachen, kunnen ook leiden tot het ontstaan van kraaienpootjes. Je kunt het proces gelukkig vertragen en je kunt kraaienpootjes gemakkelijk minder laten opvallen.

Kraaienpootjes voorkomen en verminderen

  • Voor de rokers, hoe eerder je stopt met roken, hoe later de kraaienpootjes naast de ogen zullen verschijnen.Het is aangetoond dat rokers een grotere kans hebben om kraaienpootjes te ontwikkelen dan niet-rokers. De rook die je uitademt kan irritatie brengen aan de ogen en vooral de gevoelige huid rond de ogen. Een ongezonde huid is niet in staat om collageen (wat de huid tegen rimpels beschermt) aan te maken. Voor de niet-rokers geldt: probeer rokerige ruimten zo veel mogelijk te vermijden omdat de rook irritatie kan aanbrengen aan de ogen.
  • Als je voor je werk veel tijd moet doorbrengen achter de computer, probeer dan tussendoor wat te rusten en ga thuis niet door met computeren.
  • Probeer niet in je ogen te wrijven, ook niet als je heel vermoeide ogen hebt. Deze wrijvingen kunnen gemakkelijk rimpeltjes veroorzaken.
  • Het gebruik van de juiste oogcrème is van essentieel belang om kraaienpootjes te voorkomen. Specialisten raden aan om de huid met crèmes die rijk zijn aan glycolzuur en vitamine C te hydrateren. Dit ingrediënt zal bijdragen aan de reproductie van nieuwe cellen en zal dode huidcellen verwijderen.
  • Hydratatie is heel belangrijk, drink veel water en eet veel groenten en fruit. Als je lichaam goed gehydrateerd is, zullen je organen (met inbegrip van de huid) beter functioneren. Op deze manier zal het gebied rond de ogen niet uitdrogen.
  • De zon is de voornaamste oorzaak van kraaienpootjes. De schadelijke zonnestralen veroorzaken op zich al rimpels, maar mensen knijpen ook nog eens vaak in hun ogen wanneer de zon schijnt. Hierdoor worden rimpeltjes naast en onder de ogen al op vrij jonge leeftijd zichtbaar. Gebruik daarom het hele jaar door een zonnecrème en draag een zonnebril wanneer de zon fel schijnt.
  • Wees voorzichtig met het verwijderen van je oogmake-up. Vrouwen wrijven vaak hard om hun mascara weg te halen, maar dit veroorzaakt kraaienpootjes! Leg daarom een wattenschijfje met make-upremover enkele seconden tegen de wimpers aan zodat het alvast kan intrekken. Je zult merken dat je hierna heel zachtjes en simpel de mascara kunt verwijderen.
  • Smeer je kraaienpootjes iedere avond in met Jojoba-, amandel-of olijfolie zodat de rimpeltjes zullen vervagen. Cacaoboter is ook heel geschikt.
  • Het innemen van extra vitaminen, met name vitamine C en E, kan heel effectief zijn om de huid gezond te houden.

Kraaienpootjes verbergen met olie en make-up

Kraaienpootjes zijn gelukkig heel gemakkelijk en snel te verbergen! Ga als volgt te werk: smeer wat Jojoba olie op de kraaienpootjes zodat ze direct minder opvallen. Breng vervolgens de concealer niet alleen onder, maar ook náást de ogen aan. Zorg ervoor dat de concealer één tint lichter is dan de eigen huidskleur zodat je het gebied onder en naast je ogen wat oplicht en frisser laat lijken. Breng vervolgens foundation en poeder aan. Breng daarna oogschaduw aan in twee kleuren waarvan één kleur heel licht dient te zijn. In de buitenste hoeken breng je deze lichte oogschaduw aan en meng de kleuren nog wat door elkaar zodat er geen harde lijnen ontstaan maar een mooie vervaagde oogschaduw. Breng ten slotte mascara aan voor een frissere oogopslag. Nu zijn je kraaienpootjes volledig onzichtbaar!