Natuurlijke borstvergroting met fenegriek

Inleiding

Fenegriek biedt een natuurlijke manier van het verhogen van de borstomvang, waardoor ze steviger en voller worden. Fenegriek wordt ook wel trigonella foenum-graecum of methi genoemd. Vanwege de verbluffende resultaten die bereikt worden en bewezen door tal van studies, zijn veel fabrikanten fenegriek in hun producten gaan gebruiken voor borstvergroting. Duizenden vrouwen van over de hele wereld hebben met behulp van kruiden, zoals fenegriek vollere borsten gekregen en dat zonder operatie. In dit artikel zullen tips staan hoe u op een natuurlijke wijze uw borsten kunt vergroten met fenegriek.

Fenegriekzaadjes.PNG
Fenegriekzaadjes

Thee met fenegriek

Laat één kopje fenegriekzaden weken in een kom met schoon water. Zorg ervoor dat u genoeg water hebt om de zaden te dekken, laat dit een nachtje staan. De volgende dag verwijderd u de zaadjes en verwarmd het water zodat u het kunt drinken als thee.

 • Deze thee kunt u dagelijks innemen, voor een vollere boezem zijn 1 á 2 kopjes voldoende.
 • In plaats van fenegriekzaden te gebruiken kunt u het ook malen als fenegriek poeder of venkelzaden bij toevoegen die werken ook borstvergrotend.

Fenegriek in uw maaltijden

Fenegriek kunt u prima in uw maaltijden verwerken. Strooi bij elke maaltijd een beetje fenegriek poeder of fenegriekzaden. Ze hebben een kruidige en bittere smaak. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische curry, de Noord-Afrikaanse keuken, zoals vis en vlees en Arabische brood en gebak. Fenegriek is daarnaast erg gezond, ze zijn rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Fenegriek helpt niet alleen voor een vollere boezem, maar het geneest u ook van verkoudheid, keelpijn, darmontsteking, wondjes in de mond en het bevordert de spijsvertering. Ook wordt fenegriek gebruikt voor gewichtstoename, het wordt gebruikt door mensen die ondergewicht hebben of mensen die een paar kilo's extra willen wegen.

Fenegriek capsules

Fenegriek is ook verkrijgbaar in capsules. Die zijn te koop bij diverse drogisterijen, natuurvoedingswinkels en apotheken. Je kunt ze dagelijks innemen met een glas water. Neem echter niet te veel in, 2 á 3 per dag is voldoende.

Borstvergroting door massage

Fenegriek-Gemalen.PNG
Gemalen fenegriek

Een nadeel van het innemen van fenegriek is dat u aan kunt komen op andere plekken van uw lichaam. U kunt het met behulp van een massage het rechtstreeks op de borsten masseren. Daarnaast is een massage een goede manier om borsten stevig en mooi te houden.

 • Meng wat fenegriek poeder met olijfolie of kokosolie. Als u liever geen olie gebruikt kunt u het ook door een bodylotion mengen. Gebruik echter geen minerale oliën omdat ze niet diep genoeg in de huid doordringen en bovendien gevaarlijk kunnen zijn. Gebruik dus een natuurlijke olie die de huid goed voedt en verzorgt.
 • Masseer met uw vingers langzaam en voorzichtig op uw borsten in kleine circulaire bewegingen. Niet van binnen naar buiten en van boven naar beneden.
 • Dit proces moet zorgvuldig gebeuren en strenge bewegingen kunnen beschadigingen veroorzaken.
 • Doe dit gedurende vijf minuten, en herhaal dit meerdere malen in de week.

Waar is fenegriek verkrijgbaar?

Fenegriek is te koop in de kruiden afdelingen van diverse supermarkten. Ook is de kruid te koop bij Marokkaanse winkels. In het Marokkaans word het ook wel hoelba genoemd.

Neem geen fenegriek als u..

 • ..zwanger bent of borstvoeding geeft
 • ..diabetes hebt
 • ..pinda-allergie hebt
 • ..astma hebt
 • ..bloedstollingsstoornis hebt

Dit kan namelijk nare gevolgen hebben.

Reacties (1)

Reageer
Peter reageerde 8 jaar geleden
16 Feb 12:02
Niet gebruiken als je diabetes hebt... Ik kreeg juist een advies om fenegriek als middel tegen diabetes te gebruiken. Wat is waar?