Het verzorgen van een tatoeage

Het verzorgen van een tatoeage

Wanneer je besluit een tatoeage te nemen moet je er altijd zeker van zijn bij wie je het laat zetten. Niet elke tatoeëerder is namelijk even goed.

Vraag aan vrienden, die tatoeages hebben, waar zij die lieten zetten en wat hun ervaring was. Als je een adres hebt kun je daar langsgaan om te kijken welke designs er zijn. Als je er niets tussen ziet kun je eventueel vragen of de tatoeëerder iets voor je wilt maken, want het design is erg belangrijk gezien je de tatoeage je hele leven blijft dragen.

De verzorging van tatoeages is een ander belangrijk onderdeel waar je hieronder meer over kunt lezen.

Tatoeëerder maakt je tatoeage schoon

Een werkelijk goede tatoeëerder maakt je tatoeage schoon als hij klaar is. Na het schoonmaken smeert hij wat antibacteriële zalf op je tatoeage en de huid daaromheen. Hierdoor vermindert de kans op infecties en blijft je tatoeage 'gezond'. Het schoonmaken gebeurt na het zetten van de tatoeage, maar kan ook tijdens het zetten gebeuren.

Wanneer het laatste laagje zalf is aangebracht bindt de tatoeëerder een verband om je tatoeage.

Advies van de tatoeëerder over het verzorgen van je tatoeage

Je tatoeage is af, maar je kan nog niet gelijk weg. De tatoeëerder vertelt je eerst nog wat over het verzorgen van je tatoeage en geeft je eventueel een informatieblad mee over hoe je je nieuwe tatoeage schoon kunt maken e.d.

Wanneer de tatoeëerder dit echter niet doet (wat erg onprofessioneel is) kun je de volgende stappen volgen:

Nooit douchen nadat je een tatoeage hebt laten zetten

Wanneer je thuiskomt met je gloednieuwe tatoeage moet je nooit gelijk gaan douchen. Laat de tatoeage de eerste paar dagen drogen en maak de tatoeage telkens na een paar uur schoon.

Het schoonmaken of zelfs aanraken van je tatoeage moet je met gewassen handen doen.

Zalf en je tatoeage

Je hebt verschillende soorten zalf die je op je tatoeage kunt smeren. Zalven die oliën bevatten worden aangeraden door experts. Er zijn speciale zalven voor tatoeages ontwikkeld. Deze kun je ook gebruiken.

Als je de zalf op je tatoeage wilt smeren moet je dit voorzichtig doen. Je moet dus niet te hard op je tatoeage drukken.

Als de zalf grotendeels is opgedroogd kun je de niet ingetrokken zalf afvegen en een nieuwe laag aanbrengen. Je zal, nadat het is aangebracht, merken dat je tatoeage er gezonder uitziet.

Body lotion en je tatoeage

Na 5 tot 6 dagen hoef je de zalf niet meer te gebruiken. Als vervanging kun je een body lotion zonder parfum gebruiken. Een body lotion die wel parfum bevat kan namelijk de huid onder je tatoeage irriteren.

Deze body lotion hoef je maar een paar dagen te gebruiken.

Wat er gebeurt nadat je tatoeage genezen is

Vaak ontstaat er schurft op je tatoeage nadat het genezen is. Dit is een besmettelijke huidziekte die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Hierdoor gaat je huid erg jeuken.

Je kunt beter niet aan je tatoeage krabben, want hierdoor kun je het verpesten. Als het teveel gaat jeuken kun je nog wat van de zalf, die hiervoor besproken werd, op je tatoeage smeren.

Veel succes met het verzorgen van je tatoeage.