Hoe doe je een hoofddoek om

Hoe doe je een hoofddoek om

Het dragen van hoofdbedekking komt in vele culturen voor, omdat elke religie zijn eigen soort hoofdbedekking heeft. In Zuid- en Oost-Europa dragen oudere vrouwen vaak nog steeds een hoofddoek als ze naar de kerk gaan. Maar de meest bekende hoofddoek is tegenwoordig toch wel de hoofddoek die moslima's dragen. De een vindt het dragen van een hoofddoek een islamitisch voorschrift, maar er zijn ook vrouwen die een hoofddoek dragen om op deze manier te uiten dat ze islamitisch en praktiserend zijn. Er zijn talloze manieren waarop een hoofddoek gedragen kan worden. Met hoofddoeken kun je eindeloos variëren, omdat je je hoofddoek op verschillende manieren kunt knopen en vouwen, maar je kunt natuurlijk ook variëren met de kleur, stof en patroon van je hoofddoek en met leuke accessoires die je eigen stijl benadrukken!

Manieren om een hoofddoek om te doen

Volgens het onderstaande voorbeeld kun je snel en simpel een hoofddoek omdoen. Zoals eerder gezegd, zijn er talloze manieren om een hoofddoek te dragen. Hier wordt echter de meest simpele manier beschreven. Als je deze manier onder de knie hebt, kun je experimenteren met andere draagwijzen. Stap 1 en 2 kun je echter beter niet overslaan.

Bovendien zie je in verschillende landen vaak ook verschillende draagwijzen voor het dragen van een hoofddoek.

Een hoofddoek omdoen

  1. De bedoeling van het dragen van een hoofddoek, is dat je je haar niet meer kunt zien. Als je (half)lang haar hebt, is het daarom belangrijk om je haar vast te binden. Je kunt je haar vastbinden met een elastiekje en hier een knot van maken. Als je haar iets te kort is om het vast te binden, kun je je haar bijvoorbeeld ook met speldjes aan de kant schuiven. Op deze manier zal je haar netjes op zijn plaats blijven en zal je haar de hele dag niet te zien zijn.
  2. Veel vrouwen dragen een onderdoek als ze een hoofddoek dragen. Deze onderdoek ondersteunt de hoofddoek. Dit is belangrijk, omdat hoofddoeken vaak van een gladde stof zijn gemaakt. Wanneer je geen onderdoek gebruikt, is de kans dus groot dat je hoofddoek van je haar af glijdt. Doe de onderdoek strak om en knoop hem aan de achterkant vast. Soms zie je de onderdoek zitten nadat een vrouw haar hoofddoek heeft omgedaan (Zie foto rechtsboven).
  3. Vouw de hoofddoek in een driehoek en leg deze over je hoofd heen. Het is de bedoeling dat de uiteinden aan beide kanten op gelijke hoogte langs de schouders hangen. Nu moet je kiezen of je je hals wel of niet wilt bedekken. Als je je hals niet wilt bedekken, haal je de uiteinden van de hoofddoek achter je nek kruislings en bind je ze in een knot. Als je ervoor kiest om je hals te bedekken, leg je de stof van de hoofddoek onder je kin tegen elkaar aan en speld de hoofddoek vast.