Hoe draag je een legging

Hoe draag je een legging?

Leggings zijn een geliefd kledingstuk door vele vrouwen omdat ze simpel zijn en gemakkelijk te combineren zijn. Leggings kunnen net dat extraatje geven aan je outfit waardoor je je vrouwelijker en zelfverzekerder voelt. Het probleem is echter dat sommige mensen niet goed weten hoe ze een legging kunnen dragen. Met behulp van onderstaande tips kun je er echter altijd fantastisch uitzien in een legging!

Leggings dragen als broek

Het eerste en belangrijkste punt wat je moet onthouden, is dat leggings geen broek kunnen vervangen. Leggings zitten namelijk heel strak en kunnen eerder worden vergeleken met een panty. Je zou er ook niet over denken om slechts in een truitje en een panty gekleed naar buiten te gaan, nietwaar? Daarom is het van belang om iets te dragen dat minimaal halverwege de dijen eindigt. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Denk maar aan een lange gebreide trui, lange bloes, tuniek, jurk etc.!

Leggings dragen met een tuniek of jurk

De combinatie van een jurk, legging en een mooie heupriem staat vrijwel iedere vrouw zeer flatteus en vrouwelijk. Zorg er echter voor dat de jurk tot halverwege de dijen komt, maar niet onder de knie omdat het effect anders verloren gaat. Een tuniek staat ook heel leuk boven een legging, maar zorg ervoor dat de legging niet doorschijnend is en dat de tuniek lang genoeg is. Draag er anders een gewone broek onder, want een legging vervangt geen broek! Enkelaarsjes of pumps staan heel leuk bij een jurk of tuniek en leggings.

Leggings onder een rok dragen

Wil je eens pronken met je benen zonder de huid te tonen? Draag dan leggings onder een rok(je)! Leggings onder een rok dragen is ook een zeer geschikte oplossing voor vrouwen die zich ongemakkelijk voelen in een korte rok. Zorg er echter voor dat de rok zeker tot halverwege je dij komt, omdat de look er anders alsnog onsmakelijk en ordinair uit zal zien, zelfs met een legging!

Welke schoenen dragen bij leggings?

Lente en zomer

In de lente en zomer worden leggings over het algemeen gedragen met ballerina's of pumps. Ballerina's staan leuk als je voor de casual, onschuldige look gaat. Pumps kunnen juist sexy en vrij casual worden gedragen onder een legging. Beide soort schoenen onder een legging zijn geschikt voor op school. Voor het uitgaan kunnen ballerina's onder een legging net iets té casual staan en daarom zijn pumps een betere optie.

Herfst en winter

In de herfst en winter kun je leggings het best dragen in combinatie met pumps of enkellaarsjes. Zorg ervoor dat je geen gewone laarzen draagt, maar echt enkellaarsjes. De hoogte van de hak maakt niet uit, zolang de kleur van de leggings maar met de enkellaarsjes of pumps past.

Tot slot

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het helemaal niet zo moeilijk om leggings op een leuke en vrouwelijke manier te combineren met andere kledingstukken! Zolang je bovenstaande tips in achterhoofd houdt, kun je ook blijven variëren met leggings. Door af te wisselen met het bovenste kledingstuk, schoenen, tas en accessoires, kun je er iedere keer weer totaal anders uitzien in leggings!