Nieuwe trend: een maatje meer

Een maatje meer

Goed nieuws voor de voluptueuze vrouwen onder ons! De nieuwe trend voor vrouwen is: een maatje meer! Decennia lang domineerden uiterst magere meiden en vrouwen de mode-industrie en volslanke modellen kwamen moeilijk aan de bak. Zeg nou zelf: hoeveel wereldberoemde volslanke modellen kun jij opnoemen? En hoeveel slanke modellen kun je opnoemen? Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de wereld van fashion, zul je er ongetwijfeld enkele kunnen opnoemen. Maar het ziet er naar uit dat hier verandering in begint te komen...

Trends van nu en vroeger

  • In Amerika zijn volslanke vrouwen op dit moment helemaal 'in' volgens de nieuwste trends. Op de voorkanten van werelwijd bekende tijdschriften staan inmiddels geen graatmagere modellen meer, maar vrouwen met een gezond gewicht en genoeg vrouwelijke rondingen. Zelfs op de catwalk zijn inmiddels modellen met vrouwelijke rondingen verschenen!
  • Het is een bekend feit dat slanke vrouwen altijd werden gewaardeerd om hun figuur terwijl tegen vrouwen met een maatje meer werd gezegd dat een slank figuur ideaal is. Inmiddels is dit niet meer het geval.
  • De mode-industrie wordt nog steeds gedomineerd door vrouwen met een 'anorexia uiterlijk' omdat graatmagere modellen decennia lang aantrekkelijker werden beschouwd dan vrouwen die natuurlijke vrouwelijke rondingen hebben. Modellen hongerden zichzelf jarenlang uit zodat ze in de kleding van beroemde topontwerpers pasten om hun carrière te behouden. Inmiddels beginnen sommige modellen zich aan te passen aan de huidige trends en staan ze zichzelf wat meer rondingen toe.
  • Zelfs bij beroemdheden begint het inmiddels populair te worden om hun vrouwelijke rondingen met veel trots te showen. Denk maar eens aan beroemdheden die flink worden gewaardeerd om hun wulpse figuren zoals Kim Kardashian. Salma Hayek, Aishrawya rai, Eva Mendes, Scarlett Johansson, beyoncé Knowles, Jennifer Lopez, Mariah Carey, Tyra Banks en Carmen Elctra. Zelfs sommige wereldberoemde modellen staan zichzelf inmiddels wat vormen toe, zoals Laetitia Casta.

Rondingen als nieuwe trend: feiten en voordelen

  • Grote maten modellen hebben inmiddels veel meer kans om aan de bak te komen dan enkele jaren geleden. Ontwerpers maken tegenwoordig kleding die het vrouwelijk figuur extra mooi laat uitkomen door waaierige kledingstukken te maken die nauw om de rondingen heen sluiten. Gelukkig zijn ontwerpers tot het inzicht gekomen dat sommige kleding nu eenmaal mooier staat bij vrouwen met een maatje meer.
  • Sommige fashion modellen beginnen het goede voorbeeld al aan te nemen en volgen een gezonder dieet. Dit is terug te zien aan het figuur van sommige modellen. Op de catwalk kun je steeds vaker gezonde modellen aanschouwen.
  • De veranderende trend kan betekenen dat meer vrouwen zichzelf leren accepteren. Door het vroegere schoonheidsideaal hongerden veel vrouwen zichzelf uit om 'erbij te horen'. Gezond eten en vooral genoeg eten is tegenwoordig in.
  • De nieuwe trend betekent niet dat vrouwen zichzelf aan het verwaarlozen zijn. Integendeel, vrouwen letten juist méér op hun gezondheid door de nieuwe trend. De meeste vrouwen zijn van nature niet heel mager wanneer ze een normaal, gezond dieet volgen en voldoende sporten. Om er heel mager uit te zien, zijn meestal extreme maatregelen nodig die tegenwoordig gelukkig steeds meer aan populariteit beginnen te verliezen.

De toekomst?

Als we de voorspellingen van experts mogen geloven, gaan we de komende jaren nog heel wat grote maten modellen langs zien komen op de covers van wereldberoemde tijdschriften en op de catwalks.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden