Tips voor het dragen van een minirok

De minirok

De minirok blijft steeds week opduiken op het gebied van mode. In de zomer kan een bikini heel sexy staan bij zelfbewuste vrouwen. Maar er zijn echter wel grenzen bij het dragen van bikini's en hier wordt dan ook veel over gediscussieerd. Wat zijn exact de grenzen? Leeftijd? Lengte? Gewicht? Of de manier waarop de minirok wordt gedragen?

Voor welke vrouwen zijn minirokken geschikt?

Ieder persoon zal deze vraag weer anders beantwoorden en daarom zijn er geen duidelijke 'regels' voor de minirok. Over het algemeen blijven de benen (wanneer deze goed worden verzorgd) er tot op hoge leeftijd relatief goed uitzien en daarom zou leeftijd, wanneer je mooie benen hebt, geen grens hoeven te vormen voor het dragen van een minirok. Uiteraard kun je lange benen extra benadrukken door het dragen van een minirok, maar korte benen kunnen er ook mooi uitzien wanneer de minirok goed wordt gecombineerd met mooie accessoires. Gewicht kán een barrière vormen om een minirok te dragen, maar dat wil niet zeggen dat minirokken alleen leuk staan bij slanke dames. Een vrouw met een normaal gezond gewicht kan ook gerust een minirok aandoen.

Waar moet je op letten als je een minirok wilt dragen?

  • De eerste vereiste om een minirok te kunnen dragen, is een aardige dosis stijl. Je kunt een minirok gerust met leuke hakjes combineren, maar doe dit dan weer niet in combinatie met bijvoorbeeld een laag decolleté. Je wilt de aandacht op de benen vestigen, dus laat het decolleté in ieder geval geheel bedekt voor een stijlvolle look.
  • Zachte waaierige minirokjes zijn veel 'onschuldiger' dan strakke rechte minirokken. Rechte minirokken kruipen daarnaast ook naar boven als je gaat zitten. Voor een stijlvolle look kies je dus best voor een waaierig minirokje.
  • De juiste lengte van de minirok hangt van de lengte en vorm van de benen af. Het best is wanneer de zoom van de minirok net onder het dikste gedeelte van de dijen valt zodat je benen er voordelig uitkomen.
  • In de zomer is het fijn om een minirok te dragen omdat het erg vrouwelijk staat en leuk te combineren is. Je kunt er vrijwel alle schoenen onder dragen en de meeste truitjes en tops staan er leuk boven. Daarnaast kun je de look zo chique of zo casual maken als je zelf wilt door het gebruik van accessoires. Als je op safe gaat, combineer je de minirok met platte schoenen en een panty. Hoge hakken zullen je benen langer en slanker doen lijken en vooral als je een minirok draagt, is dit erg gunstig.
  • Één van de weinige duidelijke grenzen bij het dragen van een minirok is: cellulitis! Bekijk je benen dus goed van alle kanten zodat je er zeker van bent dat de minirok leuk zal staan. Heb je cellulitis? Kies dan voor een langere rok of draag een panty onder de rok zodat het minder opvalt.
  • Ga nooit, maar dan ook nooit, met een minirok op de fiets. Probeer trappen ook zo veel mogelijk te vermijden.
  • Wanneer je gaat zitten, strijk dan eerst de stof van je minirok glad zodat de rok je dijen bedekt. Weest stijlvol en ga met je benen tegen elkaar aan zitten en leg je handtas op je knieën.

Conclusie

Bij het dragen van een minirok is het belangrijk om de rok stijlvol te combineren met een top die de boezem volledig verhult en eventueel met vrouwelijke accessoires. Dat het dragen van een minirok verbonden is aan een bepaalde leeftijd is dus complete onzin! Een vrouw van 40 kan er net zo vrouwelijk en stijlvol uitzien in een minirok als een meid van 20, zolang ze rekening houdt met bovenstaande tips.

Bron

topmodellen.web-log.nl - minirok

Reacties (3)

Reageer
Romy40 reageerde 9 jaar geleden
24 Jul 22:18
Goed artikel hoor want heel veel vrouwen hebben het nog niet door dat hun figuur niet geschikt is voor een minirok en toch de minirok proberen hoor en zich nog sexy vinden ook.....
Serenatjje reageerde 9 jaar geleden
28 Mar 22:55
IS het erg als een meisje van ongeveer 14/15 jaar met ongeschoren benen buiten loopt in de zomer?
Robert reageerde 9 jaar geleden
16 Jan 23:59
De minirok is gewoon de beste uitvinding van de laatste 50 jaar! Een strak rokje met gespierde benen van een sportieve meid,bijvoorbeeld een judoka, met mooie bilen en waarbij je als ze bukt een string kunt zien, wouw dat is gewoon heel lekker..r