Hoe maak je armbandjes met Band-it-Loom

Inleiding

Het is op het moment dé nieuwe rage in Nederland, je eigen armbandjes maken met Band-it! Met de bekende felgekleurde elastiekjes kun je de mooiste kettingen, armbandjes en accessoires maken. Door de verschillende patronen en verschillende moeilijkheidsgraden is Band-it! zowel geschikt voor kleine kinderen als voor de wat oudere kinderen, en zelfs volwassenen kunnen er plezier aan beleven door leuke, felgekleurde armbandjes te maken. Maar hoe maak je nou precies armbandjes met Band-it! ? Wat heb je er allemaal voor nodig?

Benodigdheden

Om de armbandjes te maken heb je niet zo veel nodig. Wel zijn de materialen die je nodig hebt, speciaal gemaakt voor Band-it!. Het is dus niet zo dat je met wat materialen die je thuis hebt liggen de armbandjes kunt maken, je zult er echt artikelen voor aan moeten schaffen. Allereerst heb je het zogenaamde Band-It!-loombord nodig. Dit is een soort plastic bord met allerlei pinnetjes waarop je de armbandjes in elkaar kan zetten. Loom is een woord afkomstig uit het Engels, het betekent ‘weefgetouw’ en slaat terug op de manier waarop je de armbandjes maakt: je weeft elastiekjes in elkaar. Het tweede wat je nodig hebt, zijn dan vanzelfsprekend de elastiekjes. Deze zijn in ondenkbaar veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Van fel oranje tot een bijna doorzichtig elastiekje met glitters, je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Grote kans dus dat je een armbandje kan maken met jouw favoriete kleuren. Als laatste heb je een speciale loomhaak nodig. Met deze haak kun je de elastiekjes op loombord in elkaar weven, zodat er een armbandje ontstaat. 

Prijs

De benodigdheden om de armbandjes te maken zijn zowel online als in de winkel te koop. Een zogenaamde starterset, die in verschillende online winkels €19,99 kost, bevat ruim 600 elastiekjes in verschillende kleuren, het speciale loombord en een loomhaak. Ideaal om te geven voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. Als de elastiekjes uit de starterset op zijn, kun je deze apart kopen voor €3,99 per zakje elastiekjes. De elastiekjes zijn zowel in één kleur als gemengd verkrijgbaar. Als je nog niet goed weet wat je met de elastiekjes en het loombord aan moet vangen, is het ook nog aan te raden om het zogenaamde Band-it!-boek te kopen, hierin staat uitgelegd hoe je verschillende armbandjes in elkaar moet zetten. Ideaal om het armbandjes maken onder de knie te krijgen of om inspiratie op te doen voor nieuwe armbandjes. Het Band-it!-boek kost in de meeste online webshops €6,99.

Ideeën voor armbandjes

Als je geen boek wilt kopen of als je door het boek heen bent en toch nog nieuwe inspiratie op wilt doen, kun je ook op andere manieren aan nieuwe patronen en ideeën komen. De bekendste en makkelijkste manier om aan nieuwe ideeën te komen is YouTube te gebruiken. Op YouTube zijn duizenden filmpjes te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je bepaalde armbandjes moet maken, zowel makkelijke als moeilijke patronen. Ook zijn op YouTube instructiefilmpjes te vinden hoe je speciale figuurtjes kunt maken met het loombord en de elastiekjes. 

Conclusie

Band-it! is een nieuwe rage in Nederland. Op straat kom je steeds meer mensen tegen met de felgekleurde armbandjes. Om deze armbandjes te maken heb je enkel een aantal loom-elastiekjes nodig, een Band-it!-loombord en een loomhaak om de elastiekjes op het bord. Deze benodigdheden zijn zowel online als in de winkel te koop. Een starterset kost €19,99. Om wat inspiratie op te doen hoe je de armbandjes precies moet maken kun je een boek kopen met patronen, maar je kunt ook op YouTube zoeken naar instructiefilmpjes. Veel plezier met het maken van je eigen armbandjes! 

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden