Tips om er leuk uit te zien met een bril

Er leuk uitzien met een bril

Voor velen is een bril een onvermijdelijke accessoire. Naast het feit dat ze belangrijk zijn om functionele redenen, kan een bril je er slim, sexy en/of stijlvol uit laten zien. Tegenwoordig kan een bril echt je mooie kanten benadrukken zodat je er fantastisch uitziet met een bril. Het is daarom geheel onterecht dat veel vrouwen denken dat ze er onaantrekkelijk uitzien bij het dragen van een bril. Als je het juiste model kiest dat bij je gezicht past, zal je er namelijk onweerstaanbaar uitzien.

Tips om er leuk uit te zien met een bril

  • Wanneer je een nieuwe bril koopt, zorg er dan voor dat het model geschikt is voor allerlei gelegenheden, zowel informeel als formeel. De bril moet daarom bijvoorbeeld geschikt zijn voor zowel een doodgewone werk- of schooldag als een avondje stappen of een sollicitatie.
  • Het advies is om te kiezen voor een chique en lichtgewicht bril. Kies niet voor een zwaar montuur omdat je er dan al snel serieuzer en ouder uitziet dan je werkelijk bent.
  • Als je er trendy en stijlvol uit wilt zien, kies je de juiste kleur, model en grootte die bij je gezicht past. Laat je eventueel adviseren door een goede vriend(in).
  • Individuele voorkeuren variëren van persoon tot persoon, maar een bril moet allereerst worden gekozen op basis van je gezichtsvorm en kenmerken van je gezicht. Heb je een vierkant gezicht? Kies dan voor een bril met ronde monturen. Vrouwen met een ronde gezichtsvorm, zien er juist geweldig uit met rechthoekige of vierkante monturen. Degenen met een ovaal gezicht hebben het meeste geluk, want vrijwel ieder frame zal ze leuk staan.
  • Wanneer je een bril draagt, is het raadzaam om geen zware make-up te gebruiken. Dit komt doordat de bril je ogen al zal benadrukken en als je je ogen extra benadrukt met zware make-up, zal dit er eerder overdreven dan mooi en stijlvol uitzien. Dit betekent echter niet dat je geen make-up meer moet gebruiken omdat je brildragend bent! Kies bijvoorbeeld voor een dunne lijn eyeliner die je vervolgens mooi vervaagt en mascara. Op deze manier creëer je een mooie verleidelijke oogopslag.
  • Houd je bril goed schoon met speciale reinigingsdoekjes. Je zult beter zien, maar bovendien staat een schone bril ook veel netter.
  • Als je een lichte huidskleur hebt, zullen donkere frames over het algemeen flatterend voor je zijn. Met een donkere huidskleur kun je echter beter voor lichtere frames kizen.
  • Een bril is een dagelijkse accessoire. Wees daarom niet bang om te investeren in een kwalitatief goede bril. Het belangrijkste is dat je tevreden bent met je bril en dat je je op je gemak voelt met je bril op.
  • Je wenkbrauwen verdienen ook de nodige aandacht wanneer je brildragend bent, omdat de wenkbrauwen meer zullen opvallen. Epileer je wenkbrauwen daarom netjes op tijd en volg hierbij de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen.

Tot slot

Het is nergens voor nodig om te denken dat je minder aantrekkelijk of 'nerdy' bent als je brildragend bent! Wanneer je de juiste bril kiest die bij je past, zul je merken dat je bril een heel aantrekkelijke accessoire wordt die jouw persoonlijke stijl onderstreept.

Reacties (2)

Reageer
Romy40 reageerde 10 jaar geleden
29 Jul 14:23
war ben ik blij met dit artikel en alle tips want ik ben zelf ook een brildraagster en in de meeste gevallen zie je er met een bril al gauw uit als een oudje of een nerd....
Anoniempje reageerde 11 jaar geleden
21 Sep 21:57
ik moet bril dragen en vind het vreselijk echt denk dan gelijk dat ik er uit zal zie als een nerd /losser
maar het moet wel want mijn ogen zijn echt achteruit gegaan en deze tips geven me al een goed gevoel echt bedankt maar heb wel een vraagje wat zou het beste bij mij passen heb donker bruin haar bruine ogen en een getinte huid maar omdat ik foundation gebruik word het donkerder en ik heb nu al een bril die lichter is dan mijn huidskleur maar heb jammer genoeg zo mijn twijvels om dat ik al onzeker ben zonder bril pleas stuur terug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!