Organizing Home en Office

Een nieuw, schoon en opgeruimd huis kan elke dag beginnen

Het kan een ieder van ons gebeuren dat de dagelijkse beslommeringen ons boven het hoofd groeien. In de tegenwoordige maatschappij zijn er steeds meer mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Vele zaken vragen de aandacht. Het is soms moeilijk om prioriteiten te stellen. Het huishouden loopt spaak, administratie loopt achter, gezinsleden die aandacht nodig hebben, de tuin waar het onkruid welig tiert enz. enz. Al deze verantwoordelijkheden maken je leven gestrest en geven het gevoel de controle kwijt te zijn over je eigen leven. Altijd maar rennen en vliegen en nog heb je het gevoel overal achteraan te lopen. Dit kan anders!

Chaos en stress!

Herken je jezelf in de volgende zaken?

 • Nooit op tijd op een afspraak, zelfs niet op belangrijke afspraken.
 • Altijd van alles kwijt, autosleutels, rijbewijs enz.enz.
 • De "laatste aanmaning" ontvangen terwijl je je niet kunt herinneren de eerste ontvangen te hebben.
 • Lichtelijke paniek als er iemand onverwacht voor de deur staat, want het huis is helemaal niet opgeruimd.

Kortom door alle taken, werk, gezin enz. enz. is er eigenlijk geen tijd meer om te genieten van het leven, zonder je zorgen te maken over alles wat er nog op je ligt te wachten. In dat geval is het tijd om eens voor jezelf na te gaan of een organizer zou kunnen helpen om weer grip op alles te krijgen.

Dit kan op verschillende manieren: Persoonlijke begeleiding bij je thuis, via internet, telefonisch enz. Ook is het mogelijk om je over een combinatie van deze mogelijkheden eens te laten informeren. Schaamte? Helemaal niet nodig! Het is ook niet zo, dat elke organizer, net als in sommige televisieprogramma's, met een grote container voor de deur komt en je hele huis ondersteboven haalt met een ploeg onbekenden.

De mogelijkheden :

Wanneer je besluit dat je een organizer zou willen vragen om te helpen, zal dat in jouw tempo gaan en je zult bij elke stap worden betrokken en is het zelfs een moet om zelf mee te helpen en op deze wijze weer licht aan het einde van de tunnel te zien door je eigen inspanningen. Wanneer je een gezin hebt wordt ook het gezin bij het hele proces betrokken. Een ieder die in het huis woont en leeft zal zijn/haar steentje moeten bijdragen. Er wordt een programma opgesteld waarin stap voor stap wordt besproken wat er moet gebeuren en wie welke handelingen moet doen en gaan doen. Het is voor elke huisgenoot fijn om in een schoon, opgeruimd en stressvrij huis, thuis te komen.

Wanneer je een combinatie-programma volgt, ontvang je in het begin dagelijks een email met de opdrachten. Je kunt dan net zo vaak als je wilt terug mailen met vragen over de vorderingen of tegenslagen. Naar afspraak zijn er persoonlijke bezoeken en telefonische gesprekken om je te blijven motiveren en bij te staan met raad en daad.

De mogelijkheid om bijvoorbeeld een kamer eens helemaal aan te pakken met behulp van meerdere mensen is er ook. Het opnieuw inrichten van een kamer, zodat je meer ruimte hebt, of bijv. een kinderkamer "updaten" kan ook. Belangrijk is dat jij je er goed bij voelt. Jij bepaalt de wijze waarop je begeleid wilt worden. Uiteraard is het Plan van Aanpak dan ook geheel persoonlijk voor jouw situatie geschreven.

Aan het einde van het proces is het huishouden op orde en is er ook een Onderhoudsplan waarmee je je huis en taken stressvrij kunt onderhouden, alle tijd die voorheen opging aan zoeken en nog snel even dit of rennen naar die vergeten afspraak is nu over om aan jezelf en je gezin te geven.

Waar je rekening mee moet houden tijdens het gehele proces:

 • Er gebeurt heel veel, zowel op emotioneel als fysiek gebied.
 • Het is een confronterend programma, belemmerende patronen worden blootgelegd, er wordt een spiegel voorgehouden.
 • Bij veel zaken geldt: De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat is ook zo bij dit programma.
 • De nieuwe vaardigheden worden geheel eigen en de oude gewoontes overboord gegooid.
 • Het structureren en opruimen van de leefomgeving geeft in emotionele en fysieke zin heel veel ruimte en nieuwe positieve energie.

Voor wie is het LBS-Thuis Training Programma bedoeld?

 • Voor elk soort huishouding, alleenwonenden, samenwonenden, gezinnen met grote en kleine kinderen.
 • Voor een ieder die door wat voor omstandigheden dan ook behoefte heeft aan structuur, rust en ruimte in de ruimste zin van het woord.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden?Aarzel niet en bel 0229-756602/0681618001 of kijk op www.lhadviesbureau.nl


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden