Hoe vind je een appartement in Malaga

Inleiding

Als je op vakantie gaat naar de Costa del Sol, dan is de kans groot dat je naar Malaga vliegt, de hoofdstad met het grootste vliegveld van de regio. Natuurlijk kun je een verzorgde reis boeken naar Torremolinos, Marbella of Fuengirola, maar ook de stad Malaga zelf is zeer de moeite waard. In Malaga kun je, vooral in het hoofdseizoen, goed terecht in alternatieve, zelf te boeken accomodaties.

Stappen

Wij struinden internet af en bleven steken bij www.niumba.com, een Spaanse site waarop eigenaren van appartementen hun appartement voor vakantieperiodes te huur zetten. Dit gaat vaak om studentenwoningen, maar ook om woningen van mensen die in de zomer in hun buitenverblijf gaan wonen.

Op die manier hebben we de afgelopen vakantie (wel buiten het seizoen) een penthouse in het centrum van de stad gehuurd voor minder dan 75 euro per dag, geschikt voor 6 personen.

Het grote voordeel is natuurlijk dat je zelf kunt koken (of niet, Spanjaarden zelf gaan veel vaker uit eten) en meer ruimte hebt dan in een hotel.

Daarvoor hebben we al in een rijtjeshuis met zwembad gezeten, en in een appartement met een grote gemeenschappelijke tuin (voor de kinderen). Vooral het dicht in de buurt hebben van voorzieningen als een supermarkt en koffiebar is een uikomst.

Tips

  • Tip1

Kijk of je een appartement met een garage kunt vinden. In de stad Malaga mag je weliswaar bijna overal gratis parkeren, maar een lege plek vinden is niet gemakkelijk. Als je dan zware koffers hebt of kinderen, dan is een garage wel zo fijn.

  • Tip2

Als je naar een appartement met zwembad gaat, vraag dan na of het gevuld is. Al vanaf 1 september gaan de gemeenschappelijke zwembaden van appartementencomplexen dicht, omdat het dan "niet warm meer is".

Links

  • Link1

www.niumba.com

  • Link2

www.apartamentosmalaga.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden