Hotels op Phuket

Inleiding

Als je dan eenmaal besloten hebt om een vakantie te plannen naar Thailand en in het bijzonder naar Phuket, dan is het zaak om het juiste hotel te kiezen. Hoe vind je nu op een eenvoudige manier een hotel dat voldoet aan jouw wensen?

Stappen

Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt met welk doel je gaat en wat het budget is. Er is een onwaarschijnlijke hoeveelheid hotels met uiteenlopende prijzen en bovendien is de ligging ook erg belangrijk. De bekendste stranden:

Patong Beach Patong Beach is het bekendste gebied op Phuket. Vooral bekend om het nachtleven, is Patong Beach de plaats voor feestgangers. ’s Avonds is er keus uit honderden restaurantjes, bars en disco’s. De ‘Place to be’ is Soi Bangla, of Bangla Road. Hier gebeurt het allemaal.

Karon Beach Karon Beach is een stuk rustiger, hoewel er nog steeds voldoende te beleven valt. Het lange witte zandstrand trekt veel zonaanbidders en ook ’s avonds is er genoeg keuze uit bars en restaurants

Kata Beach De baai van Kata ligt maar een paar minuten rijden zuidelijk van Karon Beach en is beroemd om de witte stranden en kristalheldere water. Hier vind je veel families vanwege de prachtige stranden en het wat rustigere nachtleven. Van april tot september zijn hier veel surfers te vinden.

Bangtao Beach Dit gedeelte van het eiland trekt veel rustzoekers. De contrasten zijn groot; de luxe resorts en privé villa’s aan het strand liggen maar een paar kilometer van het dorpje Cherng Talay, waar de inwoners nog leven zoals hun voorouders al deden. Visserij, landbouw en rubberproduktie. In het nauwelijks ontwikkelde noorden is het nog mogelijk om stranden te vinden waar niemand te vinden is.

Surin Beach

Surin Beach staat bekend als de miljonairsbuurt. Naast de superdeluxe resorts als ‘Amanpuri’ en ‘the Chedi’ staan hier de miljoenenvilla’s op de heuvels met uitzicht over de Andamanzee. De plek is populair, maar zeker niet overspoeld door toeristen.

Kamala Beach

Dit verscholen vissersdorpje ligt in een baai die zich de laatste jaren enorm snel heft ontwikkeld, maar wel een dorpse sfeer heeft behouden. Populair bij families en rustzoekers. De noordkant biedt snorkelaars goede mogelijkheden het onderwaterleven te verkennen.

Paradise Beach

Laat je verrassen door Paradise Beach. Niet alleen is het onwaarschijnlijk mooi, het biedt ook nog eens het hele jaar door een veilige plek om te zwemmen en een prachtig uitzicht op Patong Beach. Absoluut de moeite waard voor de rustzoekers.

Tips

  • Holiday Inn Phuket. Zeer centraal gelegen hotel met een aparte vleugel voor families
  • Centara Karon Resort. Prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht over Karon Beach en toch dichtbij het nachtleven van Patong
  • Kata Beach Resort ligt supercentraal tussen het strand en het centrum 
  • Wie luxe wil, gaat naar het Sheraton Grande Laguna. Dit luxe 5* hotel heeft alles te bieden wat de verwende vakantieganger maar wil

Links

  • www.phuket.startpagina.nl
  • www.dejongintra.nl
  • www.oad.nl


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden