Met de trein door Europa reizen

Met de trein reizen door Europa

Met de trein reizen begint steeds populairder te worden en dit is niet voor niets. Wanneer je met de trein reist, kun je immers onderweg al genieten van alle mooie dingen die je tegenkomt en je hoeft niet zelf te rijden. Met de trein reizen is relatief goedkoop en je kunt gemakkelijk rondreizen met de trein door vrijwel alle Europese landen. Bovendien krijgen kinderen en jongeren meestal een fikse korting op een treinreis binnen Europa. Je kunt zelfs helemaal uitgerust aankomen op de plaats van bestemming door voor de nachttrein te kiezen!

Welke tickets zijn er zoal?

Eurodomino

Wanneer je een Eurodomino kaart hebt, kun je binnen één maand 3 t/m 8 dagen onbeperkt reizen in één van de 30 aangegeven Europese landen.

InterRail

Bij InterRail kun je twee soorten kaarten kopen, namelijk de InterRail one Country kaart en de InterRail Global kaart. Met de Global kaart kun je zelf kiezen in welke landen je reist en met de One Country kaart reis je binnen één land naar keuze. Met de InterRail Global kaart reis je 5, 10, 22 of 30 dagen en met de One Country kaart kun je kiezen uit 3, 4, 6 of 8 dagen onbeperkt reizen. Van tevoren dien je wel aan te geven op welke dagen je gaat reizen. Gelukkig krijgen jongeren t/m 25 jaar echter wel een flinke korting op de kaarten.

Swisspass

Met de Swisspass kun je 4, 8, 15, 22 of 30 dagen onbeperkt in Zwitserland reizen met trein, bus en boot. Ga je met twee (of meer) personen, dan krijg je korting. Ben je van plan om met het gezin te gaan? Dan mogen de kinderen gratis reizen!

Sparpreis

Binnen Duitsland kun je speciale kortingen krijgen. Moet je dus via Duitsland reizen om jouw bestemming te bereiken, dan kan het voordeliger zijn om voor Sparpreis te kiezen.

Kosten van een treinreis binnen Europa

Met de trein door Europa reizen is relatief snel en goedkoop. In onderstaande tabel zie je de minimum prijzen en reistijd voor enkele bekende bestemmingen binnen Europa

Stad

Reisduur

Minimum prijs

Praag

16 uur (nachttrein)

€ 30,00

Londen

6 uur

€ 90,00 (retour)

Berlijn

6 uur

€ 50,00 (retour)

Parijs

3,5 uur

€ 25,00

München

7,5 uur of 11 uur (nachttrein)

€ 30,00

Belangrijke informatie

Treintickets reserveren

Als je vanuit Nederland naar het buitenland wilt reizen met de trein, zul je wel minimaal één week van tevoren je kaartje moeten reserveren, met name bij de snellere treinen zoals Eurostar en Thalys. Op het laatste moment zijn er meestel geen plaatsen meer te reserveren.

Nachttreinen

Wil je zo min mogelijk tijd verliezen met het reizen? Reis dan in de nacht! Nachttreinen vertrekken 's avonds vanuit Nederland of België en in de ochtend word je wakker op de bestemming naar keuze! Somds stap je in Duitsland echter wel over op een slaaptrein.

Waar kun je treintickets boeken?

Internationale treintickets zijn te boeken bij de NS treinstations, zoals bijvoorbeeld Den Haag CS, Amsterdam CS, Utrecht CS en Rotterdam CS. Tevens kun je op het internet treintickets reserveren.

Bron

Nshispeed.nl - Met de trein door Europa

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden