De beste tips voor een vakantie in Namibie

Op vakantie naar Namibie...

Wil je een keer echt iets anders..? Kies dan een land waar niet alle Nederlanders voor kiezen die naar Afrika gaan, maar kies voor Namibie. Een land dat minstens zo veel te bieden heeft als Zuid-Afrika, en nog meer... Lees hieronder de beste tips voor een rondreis langs de highlights van Namibië.

Vliegtickets naar Namibia

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Namibie te vliegen. Je kunt direct op Windhoek, de hoofdstad van Namibië, vliegen. Een andere, vaak goedkopere optie is een vliegticket boeken naar Johannesburg en vanuit daar verder reizen. Veel vlieg maatschappijen vliegen op Johannesburg waardoor de kans op een goedkoop vliegticket groot is. Vervolgens boek je een vlucht naar Windhoek of je huurt een auto en je rijdt zelf naar Namibië. Voordeel van deze laatste optie is dat je dan meer van het land ziet en direct een beeld krijgt van landen als Zuid-Afrika en Botswana. Wij boekten goedkope vliegtickets via Cheapticket.nl

Highlights voor een vakantie in Namibië

De belangrijkste hoogtepunten voor een rondreis door Namibie liggen op redelijke reis afstand van elkaar:

  • Windhoek – hoofdstad van Namibie
  • Sossusvlei – de hoogste zandduinen ter wereld
  • Swakopmund – koloniaal stadje ingeklemd tussen de oceaan en de woestijn
  • Etosha National Park – het grootste nationale park van Namibie

Iets verder weg, maar zeker ook de moeite waard is Fish River Canyon: na de Grand Canyon de grootste Canyon ter wereld.

Voorbeeld vlieg route voor een vakantie in Namibië

  • Vlieg naar Windhoek.
  • Start in Windhoek en trek daar een dag uit om de stad te bekijken.
  • Huur een auto en reis vervolgens naar de Sesriem, de officiële toegangspoort tot de Sossusvlei. Hier doe je ongeveer vijf tot zes uur over.
  • Vanuit Sesriem is het nog ongeveer 40 km rijden naar Deadvlei, het centrum van de Sossusvlei. Als je echt iets moois wilt beleven, moet je zorgen dat je hier de zonsopgang meemaakt.
  • Nadat je de Sossusvlei voldoende bekeken hebt, kun je doorreizen naar Swakopmund. Ook deze reis duurt ongeveer vijf tot zes uur. Op je reis hierheen kom je door Walvisbaai, een leuke plaats om even te stoppen en te bekijken met honderden flamingo’s en pelikanen.
  • Een uurtje rijden van Walvisbaai vind je Swakopmund, een leuke en ontspannen plek in Namibie. Erg populair bij backpackers. Hier kun je sandboarden op de duinen.
  • Vervolgens reis je naar Etosha National Park. Dit is een lange reis, maar er staat je daarna ook iets geweldigs moois te wachten: direct als je het park inrijdt zie je allerlei neushoorns, giraffen, olifanten en soms ook leeuwen bij de drinkplaatsen. Probeer een overnachting in het park te regelen zodat je de natuur echt indringend beleeft.
  • Tot slot reis je terug naar Windhoek van waaruit je weer terug kunt vliegen naar huis.
  • Als je vanuit het zuiden Namibie binnenkomt kun je starten bij Fish River Canyon. Vlieg je rechtstreeks op Windhoek, dan is het afhankelijk van de tijd die je ter beschikking hebt of je hier nog heen kunt gaan of niet.
  • Met een huurauto is reis door het binnenland goed te doen. Een terreinauto is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

Goede aanbiedingen voor een goedkope huurauto vind je via Sixt.nl.

Reis organisaties voor rondreizen en vakanties in Namibie

Er zijn steeds meer reis organisaties die rondreizen door Namibie en vakanties naar Namibie aanbieden. De betere avontuurlijke rondreizen naar Afrika vind je onder andere bij: www.shoestring.nl www.djoser.nl

Tips en links naar andere vakantie bestemmingen...

Afrika vakantie


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden