De beste tips voor een vakantie in Andalusie

Vakantie in Spanje. Of overwinteren in Spanje indien je gepensioneerd bent. Als je het echte Spanje wilt zien, wilt genieten van tapas, lekker weer en het Spaanse leven, ga dan naar Andalusië. Een regio vol cultuur, natuur en geschiedenis. Niet de toeristische Costa Brava, maar het echte Spanje … Lees hieronder de beste tips voor een vakantie en overwinteren in het Spaanse Andalusie.

Vliegtickets naar Andalusie (Malaga of Sevilla)

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Andalusie te gaan. Je kunt per auto reizen, maar dan moet je wel veel tijd ter beschikking hebben want naar het zuidelijkste puntje van Spanje, ben je wel even onderweg. Een goedkopere en snellere manier is vliegen op Malaga of Sevilla.

Highlights voor een vakantie in Andalusië

In Andalusie liggen de volgende belangrijke, historische steden:

  • Sevilla
  • Granada
  • Cordoba
  • Jerez

Maar Andalusie heeft niet alleen mooie Spaanse steden in zich. Ook het platteland heeft veel te bieden. Daar vind je het echte Spanje. Bovendien zijn er ondanks de zuidelijke ligging behoorlijk groene gebieden te vinden. Je kunt er dagen rondrijden en genieten van de uitzichten en de verlaten Spaanse dorpjes waar je doorheen rijdt.

Voorbeeld rondreis voor een week Andalusie

  • Vlieg naar Malaga in zuid Spanje.
  • Huur een auto en reis de volgende dag via Ronda naar Jerez de la Frontera. Bekijk deze stad een dag en vergeet niet een sherrybrouwerij te bezichtigen.
  • Vertrek vervolgens naar Sevilla. Bezoek hier de kathedraal Santa Maria, een van de mooiste kerken ter wereld, en ga zeker ook naar het paleis, het Alcazar.
  • De dag daarop is het tijd om naar Cordoba door te reizen en daar in ieder geval de moskee te bezichtigen.
  • Tot slot is het tijd om naar Granada door te gaan als topafsluiter van de trip met het wereldberoemde Alhambra.
  • Heb je nog een paar dagen over, ga dan richting de kust en verblijf nog een paar dagen in een van de kleine kustplaatsjes. Of huur een leuke vakantiewoning of appartement ergens in de bergen van Andalusie, zodat je ook nog even kunt genieten van de rust die Andalusie te bieden heeft.

Goedkope vliegtickets en autohuur

Wij boekten goedkope vliegtickets via cheaptickets.nl Een goedkope huurauto boekten wij via Sixt.nl

Financiën in Spanje

Het dagelijks leven kan in Spanje goedkoper zijn dan in Nederland. Lokale producten zoals lokaal fruit is vaak goedkoop. Alles wat geïmporteerd moet worden is duur, vanwege hoge import belastingen. Een pak Venz hagelslag is dus overwegend duurder dan in Nederland. Reken op 2000 euro kosten per maand voor een 2 persoon huishouding.

Tip! Bekend door RTL4: Nederlanders in het hart van Andalusie

Hotel-andalusie.jpg
Wanneer je alles over Andalusie te weten wilt komen is het wellicht een leuk idee te gaan overnachten bij dit geemigreerde Nederlands stel. Ze zijn vanwege hun prachtige locatie er zelfs mee op RTL4 gekomen. Wanneer je alles van echte Andalusie wilt meepikken is dit je kans.

Vaak is het zo dat als je in het buitenland op vakantie gaat, je toch eigenlijk veel te weinig van het land leert kennen. Je kent de juiste mensen niet of de taal is te lastig om er genoeg uit op te maken. Wellicht is een vakantie bij deze Nederlanders dan wel de oplossing. Zij hebben de grote stap gewaagd zich in het buitenland te gaan vestigen om hun droom waar te maken. Ze kunnen je ook hierover alles vertellen.

Toch mag ook hun hotel er wezen. Het uitzicht is prachtig, de accommodatie wonderschoon en de gastheer en -vrouw buitengewoon vriendelijk. Alle faciliteiten zijn ook aanwezig. De kamers zijn luxueus, er is een eigen restaurant, er is een groot zwembad, er zijn diverse cursussen te volgen en alle grote steden zijn in de buurt. De cultuur is overal aanwezig en voor als je de Andalusische sfeer wilt proeven is het hotel prima gelegen. Niet onbelangrijk: de kamers zijn zeer goed betaalbaar. Er is een goede prijs kwaliteit verhouding. Niet slecht voor een onbetaalbaar uitzicht dat zich kilometers uitstrekt.

Vakantie-malaga.jpg

Veel meer kan je daarover natuurlijk vinden op hun eigen website van:

  • Hotel El Puerto El Peral: http://www.puertoelperal.com/nl/andalusie-vakantie/@@Vakantie Andalusie

Slot

Wil je een zonzekere vakantie met veel natuur, cultuur, ontspanning en beweging, kortom een vakantie met heel veel variatie? Neem dan absoluut een keer een kijkje in het prachtige Andalusie. Het is naar mijn idee de verborgen parel in het Spaanse zuiden.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden