Een verjaardagskado vinden

Een verjaardagscadeau voor iemand kopen kan erg lastig zijn. Hierbij maakt het niet uit of je de persoon in kwestie goed kent of helemaal niet: vaak weet je niet wat je voor deze man of vrouw moet kopen. InfoDebster heeft een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, waardoor je toch een perfect verjaardagscadeau kunt geven!

Wees anders

Het is niet erg als je een standaard cadeau koopt, maar het is leuker om een apart cadeau te kopen. Mensen krijgen elk jaar meerdere flessen doucheschuim voor hun verjaardag, het is dus saai als jij ook met zo'n fles geurende zeep komt aanzetten. Het kan lastig zijn om een origineel cadeau te kopen, maar jij en het cadeau dat je gegeven hebt zullen zeker onthouden worden!

Maak iets zelf

Zeker als je creatief bent aangelegd, is het leuk om zelf een cadeau te maken voor iemand. Dit kan een leuke, mooie, grappige kaart zijn met wat briefgeld aan de binnenkant en een leuke tekst. Natuurlijk kan je ook iets maken wat de grootste hobby van deze persoon aanduidt. Houdt iemand van tafeltennis? Dan kan je bijvoorbeeld met hout een tafeltennistafel maken, waaraan je het cadeau bevestigd. Het cadeau is dan een tafeltennisbetje met een paar balletjes eraan. Dit cadeau zal zeker altijd in het geheugen van de ontvanger blijven ronddwalen! Hierbij geldt ook: wees creatief!

Vraag wat die persoon nodig heeft

Het is lastig om een mooi cadeau voor iemand te vinden. Zoals al gezegd, komen mensen standaard met een fles doucheschuim aan, een bos bloemen of een fles wijn. Vraag tevoren aan de ontvanger van het cadeau wat hij of zij nodig heeft. Misschien kan je dat wel voor hem kopen. Is het presentje te duur? Dan kan je anderen in je omgeving, die ook naar de verjaardag gaan, vragen om ook hun bijdrage te leveren. Dan kopen jullie het cadeau gewoon samen!

Neem de persoon een dagje mee uit

Weet jij wat de jarige graag zou willen doen, bijvoorbeeld een keer bungeejumpen of parachutespringen? Regel zo'n activiteit of geef de ontvanger een tegoedbon die hij kan inleveren tegen dit leuke dagje uit. Het hoeft niet perse een spannend avontuur te worden, iemand meenemen naar de bioscoop, voorafgaand aan een lekker etentje en achteraf een drankje drinken in de kroeg, kan ook heel gezellig en origineel zijn. Heeft die persoon het verdiend om een heerlijk dagje te ontspannen? Kijk eens of je in de buurt een heerlijk arrangement kan boeken bij een sauna, inclusief heerlijke massage en overheerlijke hapjes. Gegarandeerd dat de ontvanger van jouw cadeau deze dag nooit meer zal vergeten!

Laat de jarige zelf bepalen wat hij of zij krijgt

Weet je, zelfs na bovenstaande tips, niets te bedenken als cadeau voor de jarige? Geef hem een cadeaubon of een tegoedbon waarmee hij of zij zelf een leuk cadeau kan bedenken. Let op: voordat je onnodige kosten maakt, kan je op de cadeaubon een maximum bedrag zetten, bijvoorbeeld €25, €50 of €75 euro. Ook een mogelijkheid is om hem of haar een etentje aan te bieden, in een restaurant naar keuze.

Doe eens gek!

Je kan ook de draak steken met de antwoorden die de ontvanger zal geven. Wanneer je vraagt wat deze persoon graag zou willen hebben, weten hij of zij het vaak niet. Een vriendin van mij zei een keer, toen ik deze vraag aan haar stelde, dat ik wel met een bosje brandnetels aan kon komen. Toen ik dus naar haar verjaardag toe ging, had ik een dikke handschoen aangetrokken, een paar vellen krantenpapier meegenomen en onderweg wat brandnetels geplukt. Deze in de krant gerold en meenemen maar naar die verjaardag! De familie keek heel raar, maar zij lag dus helemaal vlak van het lachen!

Veel succes

Als laatst wil ik je nog veel succes wensen bij de zoektocht naar het leuke, originele of gekke cadeau dat je gaat kopen. Soms hoef je niets te kopen, maar kan een mooie tekening van je kinderen, of een heel mooie foto al voldoende zijn om iemands dag niet te laten vergeten. Laat je ons even weten wat je gekocht hebt en hoe de ontvanger daarop heeft gereageerd? Dan kunnen wij en de lezers van deze tekst ook genieten van de prachtige cadeau's en mooie ideeën!