Wat zijn leuke traktaties en tips voor kinderfeestjes

Inleiding

Je wilt een kinderfeestje geven voor je jarig kind, maar waar begin je en wat is er leuk om te doen? Dit artikel geeft hopelijk wat inspiratie en wat tips voor tractaties en activiteiten die je kan ondernemen. Lees vooral de tips om een in de soep gelopen feestje te voorkomen!Oudewetse spelletjes

Zijn je kinderen jarig en wil je eens een leuk ouderwets kinderfeestje geven met spelletjes, dan staan hieronder wat leuke ideetjes voor spelletjes:


  • Uiteraard als eerste het ouderwetse koekhappen. Hang een lijntje op en hang daaraan de plakken koek. En happen maar!
  •  Ezeltje prik
  • Appels happen
  • Blindemannetje
  • Twister!!


Uitstapjes

Zijn de kinderen wat ouder dan is het leuk om een uitstapje te maken. Wat je kan doen hangt natuurlijk van je regio af. Hieronder enkele sites met leuke activiteiten per provincie:


  • www.feesttraktaties.nl
  • www.kinderpretpagina.nl
  • www.4feest.nl/html/verjaardagsfeest.html


Tips

Hoewel een kinderfeestje leuk moet zijn kan het ook wel eens uit de hand lopen:


  • De kamer is zo mooi versierd. En er zijn lampions. En op tafel staat een grote taart met kaarsjes. Janneke heeft een nieuwe pop gekregen en de meisjes gaan ermee spelen. Maar Jip heeft geen zin om alweer met poppen te spelen. Hij wil rovertje doen. En dat willen de meisjes niet. Nu wordt Jip vreselijk boos en pakt de nieuwe pop van Janneke beet. Nee! gilt Janneke, geef hier! Lelijke jongen, roepen de twee vriendinnetjes. En dan gaan ze slaan. En ze gaan heel hard gillen en trappen..."(Uit: Jip en Janneke 1, Annie M.G. Schmidt)


Daarom nu een aantal tips:1. Houdt rekening met de leeftijd Jonge kinderen tot een leeftijd van ongeveer zes jaar zijn als snel tevreden met een eenvoudig kinderfeestje. Deze kinderen vinden het zelfs vaak prettiger in een gewone huiselijke omgeving aanwezig te zijn in plaats van naar een of ander speelparadijs te gaan.


2. Hou het simpel

De eenvoudigste feestjes hebben vaak het meeste succes. Vooral jonge kinderen doen het liefst spelletjes die ze al kennen.


3. Hou rekening met de jarige

Het lijkt een open deur, maar bij al het geregel schiet het kind er soms bijna bij in. Vaak weten kinderen precies wat ze willen doen, wie ze willen uitnodigen, welke spelletjes kinderachtig zijn en welke hapjes in goede aarde zullen vallen. Zorg er ook tijdens het feestje met 'kleine voorrechten' voor dat de jarige het middelpunt is. Laat de jarige bijvoorbeeld kiezen wie er mag beginnen met een spel of hoe de groepjes worden verdeeld.

4. Na afloop nog een traktatie


Na afloop van het kinderfeestje krijgen ze natuurlijk een zakje met wat lekkers of een klein speeltje erin mee naar huis. Succes verzekerd voor deze kleintjes.


5. Bereid u goed voor

Bedenk een paar weken van tevoren wat u gaat doen, wie u uitnodigt, wanneer u het gaat doen en wat u nodig hebt. Maak een tijdplanning. Zowel voor de voorbereiding als voor het feestje zelf. Schat in hoeveel tijd elk onderdeel kost (binnenkomen, cadeaus uitpakken, spelletjes doen, naar de bioscoop lopen enz.) en zorg dat er ruimte is voor uitloop. Koop houdbare zaken ruim van tevoren. Informeer op tijd of de genodigden kunnen komen en maak op tijd afspraken voor voorstellingen, entertainers, restaurants etc. Bedenk ook hoe u omgaat met 'dwarse' gasten.

6. Zorg voor plan B

Plan A kan in het water vallen door slecht weer of een afgelaste theatervoorstelling. Zorg dus altijd voor een alternatief. 7. Zorg voor veiligheid

Bedenk waar het feest plaatsvindt en haal breekbare dingen weg. 8. Regel hulp

Een kinderfeestje kunt u nooit alleen begeleiden. Huilt er één of gebeurt er iets anders, dan heeft u uw handen vol en is (volwassen) hulp onmisbaar. Zorg ook voor reservehulp. Iemand kan ziek worden, vallen enzovoort.

9. Wees flexibel

Een spelletje kan veel korter of langer duren dan u had gedacht. Of ze willen het geplande spel helemaal niet spelen. Maak er geen probleem van, maar pas uw planning aan. Zorg daarom altijd voor reservespelletjes en leg ook hiervoor spullen klaar. 10. Blijf opgewekt en ontspannen

Maak u niet te druk. Geniet van het plezier. U bent goed voorbereid! (bron: vanharte.nl)Reacties (1)

Reageer
Romy40 reageerde 8 jaar geleden
27 Jul 20:36
IK opzicht ben een fan van de cupcakes en de popcakes dat vinden kinderen allemaal lekker en je kan het zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Verder houden kinderen ook van speksatestokjes of hartige cocktailprikkers....